آی پی امداد
abtahi

سوختن igbt اینورتر 200 آمپر synyoung

darabi81

VIP+ افتخاری
کاربر
2012-04-10
1,044
5,423
سلام

بابت گزارش خوب شما ممنونم

ترانزیستور مورد نظر شما که فرمودی سوخته تیپ مثبت و حدود 5/ آمپری است
لذا هر ترانزیستور 1 آمپری تیپ مثبت به صورتی که در تصویر مشخص کردم نصب کنی از اولش هم بهتر میشه مثلا BC636 یا BC640

اما قبلا فرمودید همه پایه های 3845 ولتاژ قبلی را داره دراینصورت باید کلکتور امیتر این ترانزیستور شورت شده باشه که به آی سی ولتاژ بده و مغایر با اهم پایه هایی است که در تصویر اعلام کردی ( البته اهم پایه ها نسبت بیکدیگر را میخواستم اما اشکالی نداره )

بنابرین اگه کلکتور امیتر شورت شده باشه با همین وضع هم باید کار کنه و وظیفه این ترانزیستور ارسال تغذیه به 3845 است و اگر همیشه هم بده تاثیری در سیگنال نداره

درهرصورت اگه 15 ولت را به پایه 7 میده بنظر من فعلا نیاز به تعویض نداره و نهایتا تعویض میکنی
در هر صورت اگه ولتاژ نمیده بترتیبی که عرض کردم ترانزیستور تهیه و نصب کن و کمترین شکی هم نکن

ضمنا خیلی خیلی بعیده که شماره بقیه ترانزیستورها هم مشابه این باشه چون در ناچاری از تیپ مثبت استفاده میشه و قطعا اشتباه میکنی و شماره این ترانزیستور مشابه بقیه نیست و اگه بقیه ترانزیستورها شماره یکسانی دارند حتما همگی آنها منفی هستند و فقط این مثبته زیرا محاله اینهمه تیپ مثبت استفاده کرده باشند

با توجه به گزارش شما احتمالا درست شده بود و با لامپ 1000 هم کم میآورده و اگه دو لامپ موازی استفاده میکردی مشخص میشد ولی رله با قطع متوالی و متعدد صدمه زده البته تجربه ای روی این مدل ندارم که با چه جریانی استارت میخوره ولی خلاصه درست میشه فقط زحمتت بیشتر شد

اگه دوستان نمونه ای دارند با لامپ سری تست و اعلام فرمایند که با چه لامپی راه می افته
ضمنا هر دفعه که رله فعال میشده یعنی سیگنال داشتی که رله وصل میکرده و ضمنا انبر ها هم ولتاژ داشته ولی قطع و وصل میشده

سپاس
مشاهده فایل‌پیوست 101395
سلام وقت بخیر
بعد از سوختن تزانزیستور دیگر دستگاه را روشن نکردم.و ولتاژ گیری مجدد ننموده ام
فقط اهم گیری کردم تا شاید جایی شورتی که باعث این آمپر کشیدن باشد را پیدا کنم که موردی یافت نشد.الان دارم توی برد های اوراقی دنبال یک ترانزیستور pnp میگردم.
دستگاه دفعات قبل که سیگنال داشت با لامپ 1000 سری روشن شده بود فکر میکنم ایراد دیگری هم باشد.
الان به نظر شما روشن کردن دستگاه با 24 ولت جهت ولتاژ گیری 3845 صحیح میباشد.
با تشکر فراوان

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,213
سلام وقت بخیر
بعد از سوختن تزانزیستور دیگر دستگاه را روشن نکردم.و ولتاژ گیری مجدد ننموده ام
فقط اهم گیری کردم تا شاید جایی شورتی که باعث این آمپر کشیدن باشد را پیدا کنم که موردی یافت نشد.الان دارم توی برد های اوراقی دنبال یک ترانزیستور pnp میگردم.
دستگاه دفعات قبل که سیگنال داشت با لامپ 1000 سری روشن شده بود فکر میکنم ایراد دیگری هم باشد.
الان به نظر شما روشن کردن دستگاه با 24 ولت جهت ولتاژ گیری 3845 صحیح میباشد.
با تشکر فراوان

سلام

یک یا دو دور سیم روی ترانس قدرت پیچیده شده و با یک دیود سری شده که 24 ولت را میسازه و به رگلاتور میده
اگر 24 ولت را به کاتد این دیود بدهید اشکالی نداره
میتونی پیچ 3 تا igbt را باز کنی و از هیت سینک کمی فاصله بدی که دیگه جریان زیاد نکشه

اگر قبلا با لامپ سری تست کردی دراینصورت سیگنال قطع و وصل میشده
باید 24 ولت را متصل کنی ببینیم سیگنال در چه وضعیتی است
نگران نباش پیچ یکدسته را باز کن و با 24 ولت تست کن

اگه همزمان با 24 ولت به برق شهر هم متصل کنی اشکالی نداره ( بشرطی که 24 ولت خارجی باطری نباشه و منبع تغذیه خارجی باشه یعنی با دیود یکسو شده باشه البته اگه باطری 24 را هم با دیودی سری کنی اشکالی نداره )

پتانسیومتر جریان هم در کمترین مقدار باشه

شاید ترانزیستور هم سالم باشه
اهم پایه های ترانزیستور را در 6 حالت مختلف اعلام کن ( be , bc , ce از دو طرف)
اگر هر فرمی سوخته باشه دیگه صدمه بیشتری نمیزنه

سپاس

Milad Tavana

VIP PLUS
VIP PLUS
vip
کاربر
2007-06-18
46
205
سلام
فقط عکس برد رو داشتم
امیدوارم کمکی کرده باشم
1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg
سپاس از زحمات بی منت مهندس غزال

پیوست‌ها

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,213
سلام
فقط عکس برد رو داشتم
امیدوارم کمکی کرده باشم
مشاهده فایل‌پیوست 101409مشاهده فایل‌پیوست 101410مشاهده فایل‌پیوست 101411مشاهده فایل‌پیوست 101412
سپاس از زحمات بی منت مهندس غزال

سلام

ضمن سپاس و تشکر فراوان

میلاد جان ببین شماره ترانزیستوری که دو تا پایه آن مستقیما به پایه 7 و 4 (38 45) متصله با بقیه ترانزیستورها یکی است یا شماره آن متفاوت با بقیه است

هر چند تردیدی ندارم که جناب دارابی اشتباه میکنه مدار مربوطه مغایر با تیپ منفی است و باید تیپ مثبت باشه اما شما بررسی و اعلام فرمایید که هرگونه خطای احتمالی اصلاح بشه

البته قطعاتی مانند D3 در تصویر شما که شبیه ترانزیستوره درواقع دو تا دیوده و ترانزیستور نیست

سپاس

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,213
سلام

با توجه به اینکه در دو تصویر شما روی یک ترانزیستور با شماره 2T زوم کردی و بنظر میرسه روی تصویر ترانزیستور مورد نظر تاکید فرمودی لذا دراینصورت 2T درواقع معادل 2N4403 است که تیپ مثبته و 6/ آمپری است و شما هم بدرستی مشخصات آنرا ارسال فرمودی PMBT4401 است و تردید ندارم اگه بقیه ترانزیستورها شماره مشابه یکدیگر داشته باشند دراینصورت الباقی ترانزیستورها 2T نیست.

اگر همینطوره و یا برخلاف استنباطم است لطفا اعلام فرمایید .

کمک بسیار موثری است و موجب اطمینان قطعی میشه و بسیار سپاسگزارم
4.jpg

آخرین ویرایش:

darabi81

VIP+ افتخاری
کاربر
2012-04-10
1,044
5,423
سلام

با توجه به اینکه در دو تصویر شما روی یک ترانزیستور با شماره 2T زوم کردی و بنظر میرسه روی تصویر ترانزیستور مورد نظر تاکید فرمودی لذا دراینصورت 2T درواقع معادل 2N4403 است که تیپ مثبته و 6/ آمپری است و شما هم بدرستی مشخصات آنرا ارسال فرمودی PMBT4401 است و تردید ندارم اگه بقیه ترانزیستورها شماره مشابه یکدیگر داشته باشند دراینصورت الباقی ترانزیستورها 2T نیست.

اگر همینطوره و یا برخلاف استنباطم است لطفا اعلام فرمایید .

کمک بسیار موثری است و موجب اطمینان قطعی میشه و بسیار سپاسگزارم
مشاهده فایل‌پیوست 101419
سلام وقت بخیر
از روی عکسهایی که دوست و همکار عزیزمان ارسال نمود متوجه شدم که ترانزیستور سوخته t2T06 است و سایر ترانزیستور ها t2x05 میباشند و فرمایش شما در خصوص متفاوت بودن ترانزیستور فوق الذکر با بقیه کاملا صحیح میباشد.
با تشکر

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,213
سلام وقت بخیر
از روی عکسهایی که دوست و همکار عزیزمان ارسال نمود متوجه شدم که ترانزیستور سوخته t2T06 است و سایر ترانزیستور ها t2x05 میباشند و فرمایش شما در خصوص متفاوت بودن ترانزیستور فوق الذکر با بقیه کاملا صحیح میباشد.
با تشکر

سلام

هرچند تردید نداشتم اما اطمینانم بیشتر از 100 درصد شد و اعتماد شما مهمه که شک نکنید و تست های اضافی موجبب افزایش عیب نشه

بنابرین توصیه ای که کردم با اطمینان 100درصد عمل کن دیر یا زود حتما درستش میکنیم

سپاس

آخرین ویرایش:

darabi81

VIP+ افتخاری
کاربر
2012-04-10
1,044
5,423
سلام

هرچند تردید نداشتم اما اطمینانم بیشتر از 100 درصد شد و اعتماد شما مهمه که شک نکنید و تست های اضافی موجبب افزایش عیب نشه

بنابرین توصیه ای که کردم با اطمینان 100درصد عمل کن دیر یا زود حتما درستش میکنیم

سپاس
سلام وقت بخیر
با ولتاژ24 ولت برد را تغذیه کردم و نتایج زیر اندازه گیری شد.
Vb=9.9 v
Vc=5.8 v
Ve=15V
ولتاژ پایه7 (3845)5.8 ولت
ولتاژ پایه 8 : 3 میلی ولت
مقاومت های پایه های ترانزیستور
CB=40K
BC=17K
CE=38K
EC=21K
BE=4.5K
EB=4.5K
همچنان در برد های اوراقی دنبال ترانزیستور PNP میگردم اما هنوز پیدا نکردم.
ببخشید این سوال را میپرسم.نمیشود کلکتور و امیتر را بهم متصل کنیم و 15 ولت را به آی سی برسانیم.
با تشکر فراوان

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,213
سلام وقت بخیر
با ولتاژ24 ولت برد را تغذیه کردم و نتایج زیر اندازه گیری شد.
Vb=9.9 v
Vc=5.8 v
Ve=15V
ولتاژ پایه7 (3845)5.8 ولت
ولتاژ پایه 8 : 3 میلی ولت
مقاومت های پایه های ترانزیستور
CB=40K
BC=17K
CE=38K
EC=21K
BE=4.5K
EB=4.5K
همچنان در برد های اوراقی دنبال ترانزیستور PNP میگردم اما هنوز پیدا نکردم.
ببخشید این سوال را میپرسم.نمیشود کلکتور و امیتر را بهم متصل کنیم و 15 ولت را به آی سی برسانیم.
با تشکر فراوان

سلام

بله میشه با مقاومت کم اهم مثلا 1/ یا 2/ اهم و کم وات مثلا 25/ وات ، CE را شورت کنی

darabi81

VIP+ افتخاری
کاربر
2012-04-10
1,044
5,423
سلام

بله میشه با مقاومت کم اهم مثلا 1/ یا 2/ اهم و کم وات مثلا 25/ وات ، CE را شورت کنی
سلام
مهندس جان خیلی لطف دارید.
بهترین کاری که الان انجام بدهم کدومه؟
ترانزیستور را با یک PNP عوض کنم(که البته هنوز پیدا نکردم)
ترانزیستور را بردارم و جای کلکتور و امیتر را با مقاومت بهم متصل کنم
با وجود همان ترانزیستور سوخته روی برد پایه های کلکتور و امیتر را بهم با مقاومت متصل کنم.
وات مقاومت خیلی مهمه اینجا؟یعنی میتوانم توان بالاتر استفاده کنم.
با تشکر

بالا