آی پی امداد
abtahi

مشکل: عدم روشن شدن دستگاه جوش mma 200

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,212
درود

ضمن تشکر از راهنمایی و لطف اساتید عزیز

همه فت ها نمیسوزن غالبا از هر دسته یکی میسوزه
نگران نباش بالاخره درستش میکنیم ولی معمولا تعمیرکاران خبره هم بدون تقبل خسارت احتمالی ایندستگاه را نمی پذیرن
اگه به الکترونیک علاقه داری ابتدا کارهای سبک قبول کن که خاطره بد موجب ناامیدی نشه

اشکال دستگاه تولید ولتاژ 90 ولته که باید کمتر بشه
احتمالا پتانسیومتر فرکانس داره و از تنظیم مناسب خارج شده
باید ابتدا فت ها را تعویض و بحالت اول برگردونی
سپس پتانسیومتر ها را علامت بزن و یکی یکی هر کدام را تست کن و اگر در تغییر ولتاژ خروجی موثر نبود بحالت اول برگردان و بعدی را تست کن.
اگر موثر نبود صدمه دیود فت ها محتمله.

تکلیف زینری که نشتی داشت چی شد آیا خارج از مدار تست کردی (احتمالا اشتباه میکنی و نشتی نداشته مگر داخل مدار )

سپاس

آخرین ویرایش:

taghiabad

کاربر
2015-02-08
86
162
ایران
با عرض سلام خدمت استاد عزیز که بدون هیچ گونه چشم داشتی علم بی کران خود را در اختیار ما می گزارید.استاد متاسفانه تمامی شش فت دو دسته سوخته بود به شمارهtoshiba k4108که به سختی وبا توجه به سکونت بنده در شهرستان طبق نمونه گیر آوردم وفردابرروی دستگاه نصب میکنم.دردستگاه مذکور سه عددپتانسیومتر نصب هست که فقط پتانسیومتر قسمت اسیلاتور از تنظیم اولیه خارج شده است وآیا لازم دو پتانسیومتر دیگر ازتنظیم اولیه خارج شوند.صدمه دیود فت ها محتمله:استاد منظور شما دیود های بردخوابیده است.عکس برد خوابیده ارسال میگردد که درآن دیود ها وزنر سوخته بودند که تعویض شد.درروی همان برد چهار مقاومت smdسه کیلو اهمی نصب است که یکی سوخته وهرچقدر گشتم نتوانستم گیر بیارم آیا از ٣/٣کیلو اهمی میشه به جاش استفاده کرد.زنر٨/٢ولتی درروی مدار ولتاژگیری شد که ولتاژ ۶/۵ولت رانمایش میداد که تعویض شد.استاد عزیز ازاینکه برای بنده وقت میگزارید خیلی ممنون.http://www.8pic.ir/images/y5nw9qfnq6x35qn2i09b.jpg

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,212
با عرض سلام خدمت استاد عزیز که بدون هیچ گونه چشم داشتی علم بی کران خود را در اختیار ما می گزارید.استاد متاسفانه تمامی شش فت دو دسته سوخته بود به شمارهtoshiba k4108که به سختی وبا توجه به سکونت بنده در شهرستان طبق نمونه گیر آوردم وفردابرروی دستگاه نصب میکنم.دردستگاه مذکور سه عددپتانسیومتر نصب هست که فقط پتانسیومتر قسمت اسیلاتور از تنظیم اولیه خارج شده است وآیا لازم دو پتانسیومتر دیگر ازتنظیم اولیه خارج شوند.صدمه دیود فت ها محتمله:استاد منظور شما دیود های بردخوابیده است.عکس برد خوابیده ارسال میگردد که درآن دیود ها وزنر سوخته بودند که تعویض شد.درروی همان برد چهار مقاومت smdسه کیلو اهمی نصب است که یکی سوخته وهرچقدر گشتم نتوانستم گیر بیارم آیا از ٣/٣کیلو اهمی میشه به جاش استفاده کرد.زنر٨/٢ولتی درروی مدار ولتاژگیری شد که ولتاژ ۶/۵ولت رانمایش میداد که تعویض شد.استاد عزیز ازاینکه برای بنده وقت میگزارید خیلی ممنون.http://www.8pic.ir/images/y5nw9qfnq6x35qn2i09b.jpg

درود

مقاومت 3/3 کیلو بجای 3 کیلو درصورتی فاقد اشکاله که کلیه 3 کیلوها که در موقعیت مشابهی قرار دارند عوض بشه

احتمالا در مورد زینر 8/2 ولت را اشتباه میکنی شماره آنرا اعلام کن چطور تست کردی که تصور میکنی 8/2 ولتیه و خرایه !

پتانسیومتر اسیلاتور خیلی مهمه و دو پتنسیومتر دیگر چندان مهم نیست و مربوط به نمایشگره

سپاس

mmelecom

کاربر
2014-11-07
153
435
اراک
سلام.زنرهاعجیب تومدارایرادمیندازه.تجربه بود بااجازه استادان.مقاومت راه اندازی فت ها گاهی سالم تست میدن ولی درعمل کارنمیکنن.باتشکر

taghiabad

کاربر
2015-02-08
86
162
ایران
باسلام.استاد درعکس زیر دوعدد زنر وجود دارد که هردو smd هستند وروی pcbجلوی یکی 24vودیگری8v2نوشته است.که باولتاژگیری دوسر آنها هنگامی که دستگاه نترکیده بود دردوسر٢۴ولتی ولتاژ24/2ودردوسر ٨/٢ولتی ولتاژ6/5ولت رانشان میدادومن نمیدونم که این کمبود ولتاژ مربوط به خود دستگاه هست یا دیود نشتی دارد.استاد زنر خود دستگاه هست اون رو تو مدار با مقاومت ١کیلواهمی وولتاژ١٢ولت تست میکنم گزارش میدم.با سپاس.http://www.8pic.ir/images/ffq50gzmmwmdujg9lyzm.jpg

taghiabad

کاربر
2015-02-08
86
162
ایران
باسلام.استاد گرامی تجربه وبار علمی خودت روبا ما مقایسه نکن ما باید از شما درس بگیریم خوشحال میشم درمورد زنرها راهنمایی کنی.منتظرم.باسپاس.

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,212
باسلام.استاد گرامی تجربه وبار علمی خودت روبا ما مقایسه نکن ما باید از شما درس بگیریم خوشحال میشم درمورد زنرها راهنمایی کنی.منتظرم.باسپاس.

درود

با روشی که فرمودی زینر را تست کن
تجربه من میگه احتمال خرابی این زینر بسیار ضعیفه .

سپاس

taghiabad

کاربر
2015-02-08
86
162
ایران
باسلام.درمداری که استادfarhadasgarدرمورد مقاومت آبی رنگ مشخص کردند همه دیودها وزنر وترانزیستوررابااهم متر درحالت تست دیود چک کردم ومشکلی نداشت.بنابراین مجبور به چک کردن نشتی زنر در حالت ولتاژگیری شدم البته اگر درست این کار را انجام داده باشم.استاد ولتاژ ذکر شده ناشی از تاثیر فرکانس بالا نیست وآیا میشود زنر ان قسمت را این گونه چک کرد.سپاس

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,212
باسلام.درمداری که استادfarhadasgarدرمورد مقاومت آبی رنگ مشخص کردند همه دیودها وزنر وترانزیستوررابااهم متر درحالت تست دیود چک کردم ومشکلی نداشت.بنابراین مجبور به چک کردن نشتی زنر در حالت ولتاژگیری شدم البته اگر درست این کار را انجام داده باشم.استاد ولتاژ ذکر شده ناشی از تاثیر فرکانس بالا نیست وآیا میشود زنر ان قسمت را این گونه چک کرد.سپاس

درود

عزیزم زینر ممکنه بعنوان محافظ استفاده بشه که ولتاژهای زیاد احتمالی را حذف کنه و لذا ممکنه در شرایط عادی صفر ولت باشه ولی سالمه

برای تست دقیق باید خارج از مدار با مقاومتی سری کنی و به منبعی با ولتاژ چند ولت بالاتر از ولتاژ زینر متصل کنی اگه دو سر زینر ولتاژ متناسب با مشخصات زینر باشه دراینصورت سالمه

سپاس

بالا