سلام
پایه 8 آی سی را بلند کردم و باز هم همان 23 اهم(روی خود پایه) بود پس باید آی سی را عوض کنم.مقاومت روی برد جای پایه بینهایت بود.
مهندس آی سی 3845 را پیدا نکردم ولی uc3842 را میتوانم تهیه کنم.به نظر شما مشکلی نیست؟
مهندس جان در صورت امکان در مورد اهم پایه 8 که از روی آن متوجه سوخته شدن آی سی شدید یک مقدار توضیج بیشتری بدهید.
سپاس
سلام
بابت سوال خوب شما سپاسگزارم
با دو دلیل مقاومت 23 اهم پایه 8 گویای سوختن این آی سی است
1- پایه 8 صرفا بعنوان ولتاژ مرجع منظور شده و لذا به جریان بسیار ضعیفی نیاز داره اما مقاومت 23 اهم پایه 8 که با ولتاژ 5 ولت در تماس است لذا جریان بیش از 2/ آمپر میطلبد که گویای حالت غیر نرماله
زیرا پایه تغذیه این آی سی که بیشتر از بقیه پایه ها جریانه میکشه به بیش از 50 میلی آمپر نیاز نداره چه رسد به دیگر پایه ها
2- اصولا مقاومت نیمه هادی ها از دو طرف یکسان نیست ولذا اگه از دو طرف 500 اهم هم بود نشون میداد ساختار نیمه هادی های پایه 8 مخدوش و تبدیل به مقاومت شده که از دو طرف اهم یکسانی داره
البته درصورت اهم های بالاتر ، بدلیل موازی شدن با مقاومتهای مدار بسادگی قابل حکم نبود و لذا در مقاومت های بالا درصورت تردید ، باید این پایه از مدار جدا میشد و فقط این پایه تست میشد تا مقاومتهای مدار بی اثر بشه
مثلا اگه پایه ای از یکطرف 200 کیلو و از طرف دیگه 100 کیلو باشه و با مقاومت 2 کیلوی مدار موازی بشه بدیهی است که داخل مدار از دو طرف 2 کیلو می بینید و قبل از جدا کردن از مدار قابل حکم نیست
البته موارد نادر که مثلا فقط کلکتور یک ترانزیستور داخل آی سی به یک پایه متصله و از دو طرف بینهایت اهم می بینید و یکسانه با توجه به دیتاشیت قابل پیش بینی است
ضمنا بله تصور میکنم 3842 هم کار میکنه
سپاس