آی پی امداد
abtahi

مشکل: اینورتر صبا الکتریک طرح قدیم

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,212
سلام وقت بخیر

الان دستگاه مشابه ای از این مدل پیشم است که می توانم اطلاعات از آن برداشت کنم. هرچند قسمتهایی از دستگاه دست نخورده مانده و میتوان ولتاژ زنری دیود های آن را پیدا کرد اما فکر میکنم ۲۰ یا ۲۱ ولت باشند. سال گذشته دستگاهه با همن مشخصات نزد من آمد که دو igbt و زنر های آن ترکیده بود که من ولتاژ زنری را از روی قطعات مشابه دستگاه پیدا کردم که فکر میکنم ۲۱ ولت بود و اما در شهرمان ۲۱ ولت پیدا نکردم و به جای آن ۲۰ ولت گذاشتم که البته با روشن شدن دستگاه igbt ها و زنر هایی که تعویض کرده بودند ترکیدند که فکر میکنم این ایراد از نا هم اندازه بودن ولتاژ زنرهایی که من گذاشته بودم با سایر قسمت های دستگاه بوده است هرچند دو ترانزیستوری که موازی هم بودند را قطعات مشابه گذاشته بودم. این تست پتانسیومتری که شما فرمودید فردا اول صبح انجام میدهم و نتیجه را گزارش میدهم و همین طور که شما فرمودید دیود ها زنر دستگاه را چک میکنم که همنام باشند. راهی است که روی برد زنرها را تست کنم یا باید حتما از روی برد جداشان کنم.
با تشکر فراوان
سلام

اگر قطعات دستگاه مشابه مطمئنه از قطعاتش استفاده کن تشابه قطعات گیت ها خیلی مهمه

ضمنا هرچند احتمال ایراد ct ها بسیار ضعیفه ولی با توجه به دستکاری ، بهتره ها ct را هم از اون دستگاه برداری و استفاده کنی

سپاس

darabi81

VIP+ افتخاری
کاربر
2012-04-10
1,044
5,423
بله عزیزم اون کاری که قبلا انجام دادی کار نبوده و نباید موثر میشد

من دلیل این تست را هم توضیح داده بودم که بخشی از سیگنال منتقل بشه و مقاومت سری 2 کیلو اثر قابل توجهی نداره

اگر مواردی که قبلا اعلام کردم بررسی کرده باشی و ایرادی نداشته باشه ایراد در عدم تطبیق فت هاست و دراینصورت پتانسیومتر باید حدود 100 اهم تنظیم بشه تا درست کار کنه و در جریان بالا هم پروتکت نکنه

ولی این احتمال خیلی ضعیفه و بیشتر معتقدم که تعمیرکار قبلی قطعه نادرستی خصوصا زینر نادرستی استفاده کرده ( مقایسه با دستگاه سالم مشابه مشخص میکنه)

هرچند اظهارات مشتری قابل اعتماد نیست اما بپرس آیا پس از آخرین صدمه دستگاه ، مستقیما نزد شما آورده یا بواسطه ناامیدی از تعمیرکار دیگر ، نزد شما آورده ؟

سپاس
سلام وقت بخیر
به نحوی که فرموده بودید یک ولوم سر راه ct قرار دادم و مقدار مقاومت را روی 100 اهم تنظیم نموده ام و جوشکاری کردم. حتی در جوشکاری با 200 آمپر هم دستگاه پروتکت نکرد.بفرمایید باید چه کاری انجام دهم.
با تشکر فراوان از استاد گرامی

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,212
سلام وقت بخیر
به نحوی که فرموده بودید یک ولوم سر راه ct قرار دادم و مقدار مقاومت را روی 100 اهم تنظیم نموده ام و جوشکاری کردم. حتی در جوشکاری با 200 آمپر هم دستگاه پروتکت نکرد.بفرمایید باید چه کاری انجام دهم.
با تشکر فراوان از استاد گرامی

سلام

تنظیم پتانسیومتر بمقدار 100 اهم توصیه من نبود بلکه حدس و گمان من بود
یعنی باید ببینید بیشترین اهم پتانسیومتر که دستگاه پروتکت نمیکنه چند اهمه تا با استفاده از آن بخش معیوب را شناسایی کنیم .

آیا قطعاتی که عرض کردم مقایسه و جابجا فرمودید
ضمنا نحوه شناسایی زینرها را به تفصیل در تاپیکی تقدیم کردم
لذا اگر زینری شماره قابل تشخیص نداره باید خارج از مدار با مقاومت حدود 10 کیلو سری کرده و به ولتاژ حدود 30 متصل و ولتاژ زینر را با ولتمتر ببینید که همان ولتاژ زینر است.

سپاس

آخرین ویرایش:

darabi81

VIP+ افتخاری
کاربر
2012-04-10
1,044
5,423
سلام

تنظیم پتانسیومتر بمقدار 100 اهم توصیه من نبود بلکه حدس و گمان من بود
یعنی باید ببینید بیشترین اهم پتانسیومتر که دستگاه پروتکت نمیکنه چند اهمه تا با استفاده از آن بخش معیوب را شناسایی کنیم .

آیا قطعاتی که عرض کردم مقایسه و جابجا فرمودید
ضمنا نحوه شناسایی زینرها را به تفصیل در تاپیکی تقدیم کردم
لذا اگر زینری شماره قابل تشخیص نداره باید خارج از مدار با مقاومت حدود 10 کیلو سری کرده و به ولتاژ حدود 30 متصل و ولتاژ زینر را با ولتمتر ببینید که همان ولتاژ زینر است.

سپاس
سلام وقت بخیر.
مقاومت را به وسیله ولوم افزایش دادم تا دقیقا روی 1050 اهم دستگاه پروتکت کرد. البته این مقدار مقاومت در حالتی اندازه گیری شده که ولوم را از روی برد باز کرده بودم و گرنه مقدار مقاومت ولوم در مدار 468 اهم نشان می دهد.
ولوم را از صفر اهم که افزایش می دادم با اندازه گیری در مدار بیشترین مقداری که نشان داده می شد همین مقدار 468 اهم بود و در ادامه علیرغم افزایش مقدار اهم ولوم مقدار نشان داده شده در مدار کاهش می یافت.
مثل یک قله که بیشترین مقدار آن همین 468 اهم در مدار و 1050 اهم در بیرون از مدار نشان داده می شد.
در مورد جابجایی قطعات با دستگاه سالم به دلیل عجله مشتری میسر نشد و آن دستگاه سالم تحویل داده شد
با تشکر

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,212
سلام وقت بخیر.
مقاومت را به وسیله ولوم افزایش دادم تا دقیقا روی 1050 اهم دستگاه پروتکت کرد. البته این مقدار مقاومت در حالتی اندازه گیری شده که ولوم را از روی برد باز کرده بودم و گرنه مقدار مقاومت ولوم در مدار 468 اهم نشان می دهد.
ولوم را از صفر اهم که افزایش می دادم با اندازه گیری در مدار بیشترین مقداری که نشان داده می شد همین مقدار 468 اهم بود و در ادامه علیرغم افزایش مقدار اهم ولوم مقدار نشان داده شده در مدار کاهش می یافت.
مثل یک قله که بیشترین مقدار آن همین 468 اهم در مدار و 1050 اهم در بیرون از مدار نشان داده می شد.
در مورد جابجایی قطعات با دستگاه سالم به دلیل عجله مشتری میسر نشد و آن دستگاه سالم تحویل داده شد
با تشکر

دوست خوبم

مقصود من از اهم پتانسیومتر اهم خود پتانسیومتر است نه اهم آن داخل مدار که برآیند اهم های مدار و پتانسیومتر است

بعبارت دیگر اگر کل پتانسیومتر را 100 درصد فرض کنیم میخوام ببینم پتانسیومتر چند درصد باشه پروتکت نمیکنه

مثلا اگر در اواسط پتانسیومتر باشه 50 درصد کاهش داده
اگر ابتدای چرخش باشه که درواقع محل خروجی ct صفر اهمه درواقع سیگنال را 100 درصد کاهش داده
اگر انتهای چرخش باشه که درواقع محل خروجی ct مقدار 2 کیلو اهمه ( البته پتانسیومتر 2 کیلو است نه روی مدار ) دراینصورت درواقع سیگنال را صفر درصد کاهش داده یعنی اصلا کاهش نداده

حالا با توجه به اینکه صفر اهم (حروجی پتانسیومتر ) برابر با 100 درصد کاهشه و انتهای چرخش هم صفر درصده . پتانسیومتر در چه حالتی باید باشه که درست بشه یعنی حدودا چند درصد کاهش داده که دیگه پروتکت نمیکنه

ضمنا دستگاه سالم مشابه خیلی خیلی با ارزش بود خصوصا برای چنین ایراد دستگاه دستکاری شده
موقعیت خوبی را از دست دادی .

سپاس

آخرین ویرایش:

darabi81

VIP+ افتخاری
کاربر
2012-04-10
1,044
5,423
دوست خوبم

مقصود من از اهم پتانسیومتر اهم خود پتانسیومتر است نه اهم آن داخل مدار که برآیند اهم های مدار و پتانسیومتر است

بعبارت دیگر اگر کل پتانسیومتر را 100 درصد فرض کنیم میخوام ببینم پتانسیومتر چند درصد باشه پروتکت نمیکنه

مثلا اگر در اواسط پتانسیومتر باشه 50 درصد کاهش داده
اگر ابتدای چرخش باشه که درواقع محل خروجی ct صفر اهمه درواقع سیگنال را 100 درصد کاهش داده
اگر انتهای چرخش باشه که درواقع محل خروجی ct مقدار 2 کیلو اهمه ( البته پتانسیومتر 2 کیلو است نه روی مدار ) دراینصورت درواقع سیگنال را صفر درصد کاهش داده یعنی اصلا کاهش نداده

حالا با توجه به اینکه صفر اهم (حروجی پتانسیومتر ) برابر با 100 درصد کاهشه و انتهای چرخش هم صفر درصده . پتانسیومتر در چه حالتی باید باشه که درست بشه یعنی حدودا چند درصد کاهش داده که دیگه پروتکت نمیکنه

سپاس
سلام استاد گرامی
اینقدر سخت نوشتید که 3 بار خوندم تا متوجه شدم.
ولومی که گذاشتم ولوم 2k است که البته مقدار دقیق مقاومت دو سر آن 1800 اهم است و پروتکت با افزایش مقدار در 1050 اهم (اهم در بیرون مدار) انجام گرفته که تقریبا با محاسبه که بگویم با افزایش مقدار مقاومت در حدود 60 در صد دستگاه پروتکت می کند. و از روی میزان چرخش ولوم هم تقریبا همین مقدار است.یعنی ولوم تا 60 درصد مقدارش باشد دستگاه پروتکت نمی کند.
استاد عزیز نمی دانم منظور شما را درست گرفتم و درست جواب دادم یا نه .
به هر حال عفو بفرمایید کم سوادیه.
با تشکر

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,212
سلام استاد گرامی
اینقدر سخت نوشتید که 3 بار خوندم تا متوجه شدم.
ولومی که گذاشتم ولوم 2k است که البته مقدار دقیق مقاومت دو سر آن 1800 اهم است و پروتکت با افزایش مقدار در 1050 اهم (اهم در بیرون مدار) انجام گرفته که تقریبا با محاسبه که بگویم با افزایش مقدار مقاومت در حدود 60 در صد دستگاه پروتکت می کند. و از روی میزان چرخش ولوم هم تقریبا همین مقدار است.یعنی ولوم تا 60 درصد مقدارش باشد دستگاه پروتکت نمی کند.
استاد عزیز نمی دانم منظور شما را درست گرفتم و درست جواب دادم یا نه .
به هر حال عفو بفرمایید کم سوادیه.
با تشکر

استدعا دارم
من با عبارتهای مختلف مطرح کردم تا کاملا متوجه بشوید

اگر در نقشه زیر قطعاتی مرتبط با خروجی ct را فراموش نکرده باشی و همین قطعات باشه دراینصورت با توجه به پاسخ دستگاه

دیودی که در نقشه زیر مشخص کردم

اولا این دیود را وارونه نصب کردیالبته جهتش در نقشه درسته ولی روی برد اینجوری لحیم نشده و قطعا وارونه لحیم شده یعنی باید در جهتی که خودت در نقشه زیر کشیدی نصب بشه
احتمالا نقشه را با توجه به علامت روی برد کشیدی که جهت این دیود را در نقشه بدرستی کشیدی

ثانیا این دیود باید زینر باشه
ولی fr1m زینر نیست

لذا یک زینر حدود 20 ولت را مطابق نقشه زیر بجای این دیود نصب و تست کن

سپاس
DSC00058.jpg

آخرین ویرایش:

darabi81

VIP+ افتخاری
کاربر
2012-04-10
1,044
5,423
استدعا دارم
من با عبارتهای مختلف مطرح کردم تا کاملا متوجه بشوید

اگر در نقشه زیر قطعاتی مرتبط با خروجی ct را فراموش نکرده باشی و همین قطعات باشه دراینصورت با توجه به پاسخ دستگاه

دیودی که در نقشه زیر مشخص کردم

اولا این دیود را وارونه نصب کردیالبته جهتش در نقشه درسته ولی روی برد اینجوری لحیم نشده و قطعا وارونه لحیم شده یعنی باید در جهتی که خودت در نقشه زیر کشیدی نصب بشه
احتمالا نقشه را با توجه به علامت روی برد کشیدی که جهت این دیود را در نقشه بدرستی کشیدی

ثانیا این دیود باید زینر باشه
ولی fr1m زینر نیست

لذا یک زینر حدود 20 ولت را مطابق نقشه زیر بجای این دیود نصب و تست کن

سپاس
مشاهده فایل‌پیوست 103363
سلام وقت بخیر
با عرض پوزش از استاد گرامی فرمایش شما کاملا صحیح می باشد و من جهت دیود fr1m را اشتباه ترسیم کردم که شکل اصلاحی تقدیم می گردد.
پس من یک دیود زنر 20 ولت به جای fr1m قرار دهم به صورتی که مثل شکل کاتد آن رو به بالا باشد.(یا برعکس؟)
با تشکر فراوان
DSC00058.jpg

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,212
سلام وقت بخیر
با عرض پوزش از استاد گرامی فرمایش شما کاملا صحیح می باشد و من جهت دیود fr1m را اشتباه ترسیم کردم که شکل اصلاحی تقدیم می گردد.
پس من یک دیود زنر 20 ولت به جای fr1m قرار دهم به صورتی که مثل شکل کاتد آن رو به بالا باشد.(یا برعکس؟)
با تشکر فراوان
مشاهده فایل‌پیوست 103379

سلام

اتفاقا همان جهت دیود در نقشه قبلی درسته
عرضم این بود که جهت دیودی که اکنون روی دستگاه نصب است غلطه اما در نقشه درست کشیده بودی

لذا باید آند به مقاومت 512 متصل باشه و ابتدا زینر 20 ولت نصب کن و اگه پروتکت نکرد بتدریج ولتاژ زینر را کمتر کن تا پروتکت کنه که زینر مطلوب مشخص بشه

و یا در دستگاه مشابهی بررسی کن و ببین باید چند ولتی باشه

سپاس

آخرین ویرایش:

darabi81

VIP+ افتخاری
کاربر
2012-04-10
1,044
5,423
سلام

اتفاقا همان جهت دیود در نقشه قبلی درسته
عرضم این بود که جهت دیودی که اکنون روی دستگاه نصب است غلطه اما در نقشه درست کشیده بودی

لذا باید آند به مقاومت 512 متصل باشه و ابتدا زینر 20 ولت نصب کن و اگه پروتکت نکرد بتدریج ولتاژ زینر را کمتر کن تا پروتکت کنه که زینر مطلوب مشخص بشه

و یا در دستگاه مشابهی بررسی کن و ببین باید چند ولتی باشه

سپاس
سلام وقت بخیر
پس باید دیود مورد بحث را بردارم و به جای آن دیود زینر از 20 ولت به پایین امتحان کنم .در آمپر بالا دستگاه را تست کنم تا مشخص شود با چه دیود زینری دستگاه پروتکت می کند.
درست متوجه شدم؟
آن پتانسیومتری که در مرحله قبل با ct موازی کردم را بردارم؟
با تشکر

بالا