آی پی امداد
abtahi

مشکل: اینورتر صبا الکتریک طرح قدیم

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,212
سلام وقت بخیر
پس باید دیود مورد بحث را بردارم و به جای آن دیود زینر از 20 ولت به پایین امتحان کنم .در آمپر بالا دستگاه را تست کنم تا مشخص شود با چه دیود زینری دستگاه پروتکت می کند.
درست متوجه شدم؟
آن پتانسیومتری که در مرحله قبل با ct موازی کردم را بردارم؟
با تشکر

بله از زینر 20 ولت بدون پتانسیومتر استفاده کن و آند زینر به 512 متصل بشه

سپاس

رحمت رجایی

کاربر
2014-06-06
363
1,261
بله شنت برای نمونه گیری از جریان خروجی استفاده میشه تا بفهمه مثلا اکترود چسبیده و اتصال کوتاه شده یا نه
بطوریکه فقط یکلحظه کوتاه عبور جریان زیاد را برای ایجاد قوس الکتریکی اولیه اجازه میده اما اگه تصادفا الکترود بچسبه و اتصال کوتاه ممتد اتفاق بیافته فورا فتیله جریان را پایین میکشه و بهمین دلیل برخلاف دستگاههای ساده در ایندستگاهها شاهد قرمز شدن الکترود ناشی از چسبیدن الکترود نیستید

اما ممکنه درحالیکه شما جریانی از انبرها نمی کشی بدلایلی از جمله بدلیل کاهش فرکانس ، فت ها بخواد جریان زیادی از شبکه بکشه که دراینصورت شنت چیزی احساس نمیکنه و وظیفه سیستم حفاظتی قبل از فت هاست که از ورود جریان غیر مجاز به فت ها پیشگیری کنه که غالبا از ct استفاده میشه

شاید بفرمایید ct قبل از فت میتونه هر دو جریان را احساس میکنه و نیازی به شنت نیست
ولی اینطور نیست چون ct قبل از فت قادر به تفکیک این دو نوع جریان نیست

سپاس

ضمن سپاسگزاری سوال اخر در این رابطه ترانس ct اولیه و ثانویش چند دور است با این توضیحات شما اولیه دورش کمتر از ثانویه است مثلا زمانی که 100 امپر از ورودی رد شود خروجی 1 امپر میشود و توسط یک مقاومت شنت و یکسوساز به ولتاژ تبدیل میشه که حالت نرمال است و دستگاه شات دان نمیشه
اگر ترانس را افزاینده فرض کنیم بدلیل دورهای ثانویه بیشتر با عبور جریان بیشتر در اولیه ولتاژ بیشتری در ثانویه ظاهر میشه و همین باعث گذشتن از حد نرمال ولتاژ میشه و دستگاه شات دان میشه؟

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,212
ضمن سپاسگزاری سوال اخر در این رابطه ترانس ct اولیه و ثانویش چند دور است با این توضیحات شما اولیه دورش کمتر از ثانویه است مثلا زمانی که 100 امپر از ورودی رد شود خروجی 1 امپر میشود و توسط یک مقاومت شنت و یکسوساز به ولتاژ تبدیل میشه که حالت نرمال است و دستگاه شات دان نمیشه
اگر ترانس را افزاینده فرض کنیم بدلیل دورهای ثانویه بیشتر با عبور جریان بیشتر در اولیه ولتاژ بیشتری در ثانویه ظاهر میشه و همین باعث گذشتن از حد نرمال ولتاژ میشه و دستگاه شات دان میشه؟

سلام
مقصود شما مفهومم نشد ولی مبحث جالبی است
با توضیحات شما چنین استنباط میشه که این ترانس در حالت نرمال هم موجب پروتکت میشه که دستگاه هیچوقت کار نکنه
اما قطعا مقصود شما این نبوده و تصور میکنم مقصود شما اینه که از عبور جریان غیرمجاز پیشگیری میکنه که درسته اما

CT بر پایه پاسخ دو سوال زیر ساخته میشه :

چرا سیم پیچ اولیه ترانس CT باید دارای کمترین تعداد دور باشه ؟

چرا دستیابی به جریان ثانویه CT مورد هدف نیست بلکه دستیابی به ولتاژ ثانویه CT مورد هدف است ؟

سپاس

آخرین ویرایش:

رحمت رجایی

کاربر
2014-06-06
363
1,261
سلام
مقصود شما مفهومم نشد ولی مبحث جالبی است
با توضیحات شما چنین استنباط میشه که این ترانس در حالت نرمال هم موجب پروتکت میشه که دستگاه هیچوقت کار نکنه
اما قطعا مقصود شما این نبوده و تصور میکنم مقصود شما اینه که از عبور جریان غیرمجاز پیشگیری میکنه که درسته اما

CT بر پایه پاسخ دو سوال زیر ساخته میشه :

چرا سیم پیچ اولیه ترانس CT باید دارای کمترین تعداد دور باشه ؟

چرا دستیابی به جریان ثانویه CT مورد هدف نیست بلکه دستیابی به ولتاژ ثانویه CT مورد هدف است ؟

سپاس

سلام مهندس ارادتمندم

1/سیمهای اولیه ct معمولا ضخیم و با کمترین دور است تا مقاومتش کمترین شود و روی جریان و ولتاژ ورودی تاثیر گزار نباشه افت ولتاژ بوجود نیاره  

2/عبور جریان در ثانویه بر حسب جریان در اولیه هست مثلا اگر 100 امپر از اولیه عبور کنه 1 امپر از ثانویه رد میشه اگه 200 امپر از اولیه عبور کنه 2 امپر از ثانویه رد میشه  و برای اینکه این جریان متناوب  به ولتاژ دی سی تبدیل کنیم  از یکسوساز دیود و مقاومت شنت استفاده میکنیم تا به راحتی در اختیار یکی از ورودیهای مقایسه کننده قرار گیرد با جریان متناوب خروجی ترانس سخت میشد

به عنوان مثالی سوالم اینطور میگم دستگاه جوش  200 آمپر هست پس اگر از اولیه 200 امپر عبور کنه مشکلی پیش نمیاد مثلا بیشتر از 200 امپر از اولیه ct عبور کنه ولتاژ بیشتری دو سر مقاومت شنت داریم و تریستور فعال میشه و دستگاه شات دان میشه 
 در واقع ct چه سیگنالی رو درهنگام شات میده؟

به عقیدم این ترانس مثل ترانسهای معمولی نباشه در حال کار عادی این ترانس اگر خروجی اتصال باز شود ct اسیب میبیند؟

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,212
سلام مهندس ارادتمندم

1/سیمهای اولیه ct معمولا ضخیم و با کمترین دور است تا مقاومتش کمترین شود و روی جریان و ولتاژ ورودی تاثیر گزار نباشه افت ولتاژ بوجود نیاره

2/عبور جریان در ثانویه بر حسب جریان در اولیه هست مثلا اگر 100 امپر از اولیه عبور کنه 1 امپر از ثانویه رد میشه اگه 200 امپر از اولیه عبور کنه 2 امپر از ثانویه رد میشه و برای اینکه این جریان متناوب به ولتاژ دی سی تبدیل کنیم از یکسوساز دیود و مقاومت شنت استفاده میکنیم تا به راحتی در اختیار یکی از ورودیهای مقایسه کننده قرار گیرد با جریان متناوب خروجی ترانس سخت میشد

به عنوان مثالی سوالم اینطور میگم دستگاه جوش 200 آمپر هست پس اگر از اولیه 200 امپر عبور کنه مشکلی پیش نمیاد مثلا بیشتر از 200 امپر از اولیه ct عبور کنه ولتاژ بیشتری دو سر مقاومت شنت داریم و تریستور فعال میشه و دستگاه شات دان میشه
در واقع ct چه سیگنالی رو درهنگام شات میده؟

به عقیدم این ترانس مثل ترانسهای معمولی نباشه در حال کار عادی این ترانس اگر خروجی اتصال باز شود ct اسیب میبیند؟

سلام

پاسخ اول شما کاملا درسته
یعنی ازآنجاکه اندازه گیری جریان نیاز به عنصر سری داره و اضافه کردن هرگونه مقاومت سری اهمی یا سلفی یا خازنی در جریان بالا موجب اتلاف قابل توجه انرژی میشه لذا از همان سیم حامل جریان بعنوان اولیه ct استفاده میشه

اما بابت پاسخ دوم اینگونه نیست که اگر از اولیه ترانس ct جریانی عبور کنه دراینصورت جریان ثانویه متناسب با تعداد دور کم بشه مثلا فرمودید جریان اولیه 100 آمپر متناسب با تعداد دور تبدیل به 1 آمپر میشه

این قاعده در ترانس هایی صادقه که اولیه با منبع ولتاژ موازی است و صرفنظر از جریان بی باری جریان اولیه و ثانویه تابع تعداد دور سیم پیچ است یعنی اگر ثانویه 100 دور و اولیه یک دور باشه دراینصورت اگر از ثانویه 1 آمپر بکشید جریان 100 آمپر از اولیه عبور میکنه چون سیم پیچ اولیه با منبع ولتاژ موازی و لذا همیشه ثابته

ولی در ct سیم پیچ اولیه سری با مدار است و لذا ولتاژ دو سر اولیه ct ثابت نیست که قاعده فوق صادق باشه

یعنی اگر اولیه هر ترانسی را با دستگاهی سری کنی و 1000 آمپر هم از اولیه عبور کنه دراینصورت اگر ثانویه آزاد باشه ، جریان ثانویه صفر است و لذا جریان اولیه چه 10 آمپر و چه 10000 آمپر باشه جریان ثانویه صفره و ارتباطی با قاعده مذکور نداره

اصولا همین ظرافت ها موجب خطای تحلیل میشه

سپاس

bstar

کاربر
2009-08-02
376
2,101
... ؟
با سلام
:30000000: ببخشید به نظر شما در دستگاه فوق igbt ها اگر به هیت سینک متصل نباشند :
پس از چند ثانیه گرم (یا داغ ) میشوند ( فن قطع باشد ) با امپر 70 و سیم جوش نمره 2.5 ؟

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,212
با سلام
:30000000: ببخشید به نظر شما در دستگاه فوق igbt ها اگر به هیت سینک متصل نباشند :
پس از چند ثانیه گرم (یا داغ ) میشوند ( فن قطع باشد ) با امپر 70 و سیم جوش نمره 2.5 ؟

سلام

من این دستگاه را ندیدم ولی عموما با 70 آمپر نباید سریع داغ بشه

سپاس

bstar

کاربر
2009-08-02
376
2,101
... ؟
متشکرم از پاسخ جناب غزال
سلام

من این دستگاه را ندیدم ولی عموما با 70 آمپر نباید سریع داغ بشه

سپاس
من هم اولین باری هست که دارم igbt ها رو رو این مدل عوض میکنم البته میزان گرمای تمامی igbt ها یکسان بود

پس از تعویض igbt ها دستگاه رو به مدت 6 دقیقه با امپر با حداکثر امپر در حالت بی باری تست نمودم که تمام igbt ها سرد بودند سپس با امپر 70 شروع به خال جوش کاری نمودم که پس از 7 یا 8 خال جوش دستگاه را خاموش و به بررسی igbt ها پرداختم که تمامی igbt ها به یک اندازه گرم شده بودند البته عجله داشتم و نتوانستم دستگاه را تست کامل نمایم .
جناب غزال در صورت امکان راه نمایی فرمایید پس از تعویض igbt ها و یا ماسفتها در دستگاه ها جوشکاری رعایت چه نکاتی الزامی میباشد ؟
( چگونگی تست igbt ها و ماسفتها برای اطمینان از صحت کارکرد صحیح در مدار )
با کمال تشکر و قدر دانی

darabi81

VIP+ افتخاری
کاربر
2012-04-10
1,044
5,423
متشکرم از پاسخ جناب غزال

من هم اولین باری هست که دارم igbt ها رو رو این مدل عوض میکنم البته میزان گرمای تمامی igbt ها یکسان بود

پس از تعویض igbt ها دستگاه رو به مدت 6 دقیقه با امپر با حداکثر امپر در حالت بی باری تست نمودم که تمام igbt ها سرد بودند سپس با امپر 70 شروع به خال جوش کاری نمودم که پس از 7 یا 8 خال جوش دستگاه را خاموش و به بررسی igbt ها پرداختم که تمامی igbt ها به یک اندازه گرم شده بودند البته عجله داشتم و نتوانستم دستگاه را تست کامل نمایم .
جناب غزال در صورت امکان راه نمایی فرمایید پس از تعویض igbt ها و یا ماسفتها در دستگاه ها جوشکاری رعایت چه نکاتی الزامی میباشد ؟
با کمال تشکر و قدر دانی
سلام خود کارخانه تاکید دارد که بعد از تعمیراتی مثل تعویض خازن یا ماسفت یا پل دیودی و ترانس جوش ویا دیود های دوسویه ۶ دقیقه با ۲۰۰ آمپر جوشکاری کنید که البته من هیچ گاه جرات اینکار را نداشتم. در کل کار با ۲۰۰ آمپر در دستگاه های ماسفت رایج در بازار ۶ دقیقه کار ۴ دقیقه استراحت

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,212
متشکرم از پاسخ جناب غزال

با کمال تشکر و قدر دانی

دو عامل باید در تعویض igbt رعایت بشه
1- باید جریان آنها کمتر از اصلی نباشه و ترجیحا بالاتر باشه
2- ولتاژ igbt اگه کمتر از اصلی باشه ممکنه برای مدتی کار کنه ولی دوام نمیاره یعنی اگه جریانش 10 برابر اصلی هم باشه و داغ نکنه ولی با این وجود خیلی زود میسوزه

و دستگاهی که بدون جوشکاری داغ نکنه کلیه بخش ها سالمه (بجز بخش کنترل جریان و توانایی فت ها که با جوشکاری مشخص میشه)

3- همیشه پس از تعمیر ، توانایی هر دستگاهی را کم کنید که مشتری نتونه تخته گاز کنه و ادعا کنه با تک خال سوخت
درغیراینصورت باید توانایی دستگاه را بالاتر از دستگاه اصلی بسازید که با تخته گاز هم نسوزه

منم اطلاعات جامعی ندارم و با تحقیق و تجربه و تست های شخصی عرض میکنم و شاید نظرم اشتباه باشه
البته ازآنجاکه من دستگاه جوش dc را قبل از تولید و رواجش ساختم لذا تحقیق و تجربه قبلی هم دارم و تعلق خاطری نسبت به ایندسگاهها دارم ولی ساختارش متفاوت با این دستگاههاست و حجمش دو برابر دستگاه فعلی شده بود که اون موقع یلی بود که با رواج و توسعه روزافزون ایندستگاه دیگه دستگاه من به درد گاراژ میخوره

سپاس

آخرین ویرایش:
بالا