سلام خسته نباشید
یه هارد MAXTOR DIAMONDMAX23 250GB SATA دارم مشکلش اینه که موقع ON کردن PC در ثانیه های اول که جریان برق به هارد میاد چند تا تق تق تق کوچک که وقتی هارد دستته احساس میشه همراه با فاصله زمانی تقریبا یک ثانیه میده .در این چند ثانیه که تق تق میکنه موتور هارد روشنه و ولتاژ تقریبا 4 رو در هر سه پایه موتور رو داره .بعد چند ثانیه ولتاژ یک دفعه افت میکنه به صفر موتور خاموش میشه و صدای تق تق هم قطع میشه .لازم به ذکر هستش که هارد DETECT هم نمیشه .
هیچ کدوم از IC ها داغ نمیکنه.
لطفا اگه دوستان میدونن کجا رو باید چک کنم راهنمایی کنند در ضمن IC DETECT هم ولتاژاش سالمه فک کنم.
یک سوال دیگه که HARD 320GB DIAMONDMAX22 دارم که DETECT نمیشه MOTOR هم روشن نمیشه. در این مورد رو هم هیچ کدام از IC ها داغ نمیشه و قطعات SMD کنار IC موتور را چک کردم تقریبا میشه گفت سالمه تنها چیزی که شک دارم ولتاژهای اون 18 پین کانکتور روی برد که به HD متصل میشه رو چک کردم و مقایسه کردم با یک هارد درست. فقط در دو پایه ولتاژ فک کنم اضافی دارم به این شکل
- - - - - - - * *
- - - - - - - - -
اون دو پایه یکیش به IC موتور میره ویکی دیگش به مقاومتهای کنار IC موتور. در برد سالم اون دو ولتاژ هر دوش 1.5 بود ولی در این برد یکی 6V و دیگری 7V .
IC MOTOR :SH6964B
برای این آی سی هم شماتیک پیدا نکردم تا چک کنم یعنی نداره فقط به تولید کننده ها میدن
اساتید اگه راهنمایی کنند کجا ها رو چک کنم دقیق ممنون میشم .از لحاظ نقاط ولتاژی و سیگنالی راهنمایی بشه خیلی خوبه باز ممنونم