آی پی امداد
abtahi

مشکل: سوختن IGBT در دستگاه جوش اورین مدل sp250 در زمان جوشکاری

bstar

کاربر
2009-08-02
376
2,101
... ؟
با سلام
همینه ولی ازآنجاکه پتانسیومتر مناسب نیست بسیار حساسه و در ناحیه کوچکی تغییر میکنه
حالا R12 را شورت و جوشکاری کن

درواقع بجای R12 FHDN پتانسیومتر P1 بسمت صفر اهم تنظیم بشه

ضنمنا نگفتی RV1 چیه ؟ متعلق به دستگاه است یا خودت با توصیه من اضافه کردی .
چشم فردا r12 رو شورت و جوشکاری میکنم
متوجه نشدم یعنی مقدار پتانسیومتر رو به سمت صفر کاهش بدم ؟

rv1 با توضیحات شما اضافه کردم .
جناب غزال دلیل اینکه مقاومت r12 رو شورت میکنیم چی هستش و از جوشکاری چه نتیجه ای میخواییم بگیریم ؟

آفرین به هوش و زکاوت شما جناب غزال

تا اینجا نمیدونستم منظور شما از طرح این سوالات چی هستش اما الان متوجه تمامی سوالات شما شدم .

ولتاژ ایجاد شده توسط سیم پیچها یک سو شده سپس به واسطه مقاومتها این ولتاژ ایجاد شده نصف میگردد.

سپس این ولتاژ از طریق پتانسیومتر p1 و مقاومت r12 به پایه 4 ایسی کنترلر میرسد .

پتانسیومتر p1 برای تنظیم میزان ولتاژ اعمال شده به پایه 4 ایسی کنترلر میباشد .

بنابر این نتیجه میگیریم زمانی ولتاژ خروجی ها به صفر میل میکند که ولتاژ موجود بر پایه 4 ایسی کنترلر بیشتر از مقدار 2.5 ولت گردد .

با شورت شدن مقاومت r12 مقدار مقاومت پتانسیومتر برابر با 4.53 k میباشد که ولتاژ ایجاد شده بر روی پل توسط پتانسیومتر و مقاومت 1کیلوی متصل به

زمین تقسیم مقاومتی شده و مقدار ولتاژ بر روی پایه 4 قرار میگیرد . که اگر مقدار این ولتاژ از 2.5 بالاتر برود خروجی انبرها صفر میشود .

بنابر این برای ایجاد ولتاژ بالا تر از مقدار 2.5 ولت 14 ولت بر روی خروجی پل نیاز داریم .

اگر بر روی پل ولتاژ 25 ولت ایجاد شود پایه شات دان فعال شده و ایسی خاموش میشود .

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,212
با سلام
علت استفاده از دو سیم پیچ و پل دیودی بالا بردن افزایش جریان پل ها نیست !؟

درود

لطف داری

در خصوص این مدل هیچگونه اطلاعاتی ندارم و حتی جهت دو دیود مورد بحث هنوز برام رفع نشده
بویژه که نگفتی پایه 11 آی سی 324 مقدار 15- ولت است یا گرانده ؟

کشف دلیل دو سیم پیچ نیاز به نقشه کامل و اطلاع از نحوه استفاده از آی سی داره که فعلا همگی مجهوله و نیاز به عملیات پژوهشی روی دستگاه سالم داره

مثلا باید تفاوت اهمی دو سیم پیچ و تفاوت ولتاژ آنها بررس بشه.

جهت تنظیم P1 عرض کردم بسمت صفر اهم بره که ولتاژ ناشی از CT زودتر عمل کنه و ولتاژ خروجی را در صورت چسبیدن الکترود کمتر کنه و زودتر عمل کنه .
البته باید تست بشه 100 درصد مطمئن نیستم.

شورت کردن R12 را هم بهمین منظور توصیه کردم که بدون دستکاری P1 مطمئن بشم که با کاهش P1 به هدف میرسیم یا نه و اگر موثر بود سپس شورتی R12 را آزاد و بحالت اول برگردانیم و P1 را تنظیم کنیم

و اگر دیدیم شورت کردنR12 ثمری نداره دراینصورت P1 را بی جهت دستکاری نکنیم و حالت فابریکش حفظ بشه

سپاس

آخرین ویرایش:

bstar

کاربر
2009-08-02
376
2,101
... ؟
با سلام
در خصوص این مدل هیچگونه اطلاعاتی ندارم و حتی جهت دو دیود مورد بحث هنوز برام رفع نشده
بویژه که نگفتی پایه 11 آی سی 324 مقدار 15- ولت است یا گرانده ؟

کشف دلیل دو سیم پیچ نیاز به نقشه کامل و اطلاع از نحوه استفاده از آی سی داره که فعلا همگی مجهوله و نیاز به عملیات پژوهشی روی دستگاه سالم داره

مثلا باید تفاوت اهمی دو سیم پیچ و تفاوت ولتاژ آنها بررس بشه.

جهت تنظیم P1 عرض کردم بسمت صفر اهم بره که ولتاژ ناشی از CT زودتر عمل کنه و ولتاژ خروجی را در صورت چسبیدن الکترود کمتر کنه و زودتر عمل کنه .
البته باید تست بشه 100 درصد مطمئن نیستم.
جناب غزال کدوم دو دیود و در ضمن این دستگاه lm324 نداره !
امروز امتحان میکنم جواب میدم.

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,212
با سلام

جناب غزال کدوم دو دیود و در ضمن این دستگاه lm324 نداره !
امروز امتحان میکنم جواب میدم.

درود

در مورد دو دیود و پایه 11 این تاپیک را با تاپیک زیر اشتباه گرفتم و خلط مبحث شد عذرخواهی میکنم
http://www.irantk.ir/irantk65420/

اما اگر rv1 را بنابه توصیه من اضافه کردی بهمین دلیله که خروجی ناگهانی صفر میشد چون مقاومت سری با پایه وسط را هم تاکید کردم ولی توجه نکردی.
مضافا که بدون مقاومت سری ممکنه به آی سی صدمه بزنه.

یادت باشه همیشه برای اعمال ولتاژ تست به ورودی آی سی ها از مقاومت سری مناسب استفاده کنی.

با این مدار که پتانسیومتر تست را بدون مقاومت سری استفاده کردی اگر پتانسیومتر در ابتدا و انتها باشه گراند و 12 ولت مستقیما و با قدرت به پایه 4 اعمال میشه و اگر احیانا با شرایط آی سی ناسازگار باشه هیچ واسطه ای برای تعدیل ولتاژ و کاهش اضافه ولتاژ وجود نداره لذا آی سی را میسوزونه .

سپاس

آخرین ویرایش:

bstar

کاربر
2009-08-02
376
2,101
... ؟
با سلام
یک سر پرب ولت متر رو به پایه 5 متصل کردم وسر دیگر رو به زمین با چرخش ولوم جریان مقدار ولتاژ از 0.1 تا 2.5 تغییر میکرد .
سر پرب ولت متر دیگری رو به پایه 4 متصل نمودم وسر دیگر رو به زمین مدار مقدار ولتاژ خونده شده برابر با 0.3 بود که با تغییر ولوم جریان تغییر نمیکرد بنابر این در کمترین مقدار گذاشته وشروع به جوشکاری نمودم
سپس ولتاژ پایه 4 کمتر از 0.3 میشد و مدام تغییر میکرد امپر رو تقریبا بر روی 80 گذاشتم ولتاژ تقریبا برابر با 0.55 شد سپس ولوم رو تقریبا بر روی 110 گذاشتم ولتاژ تقریبا برابر با 0.85 شد در ضمن کمی که جوشکاری میکردم ولتاژ کم کم زیاد میشد .

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,212
با سلام
یک سر پرب ولت متر رو به پایه 5 متصل کردم وسر دیگر رو به زمین با چرخش ولوم جریان مقدار ولتاژ از 0.1 تا 2.5 تغییر میکرد .
سر پرب ولت متر دیگری رو به پایه 4 متصل نمودم وسر دیگر رو به زمین مدار مقدار ولتاژ خونده شده برابر با 0.3 بود که با تغییر ولوم جریان تغییر نمیکرد بنابر این در کمترین مقدار گذاشته وشروع به جوشکاری نمودم
سپس ولتاژ پایه 4 کمتر از 0.3 میشد و مدام تغییر میکرد امپر رو تقریبا بر روی 80 گذاشتم ولتاژ تقریبا برابر با 0.55 شد سپس ولوم رو تقریبا بر روی 110 گذاشتم ولتاژ تقریبا برابر با 0.85 شد در ضمن کمی که جوشکاری میکردم ولتاژ کم کم زیاد میشد .

درود

آیا در جریان آزمایش ، R12 شورت بود .

یکبار در حالت نرمال یکبار درحالیکه R12 شورت است تست کن و اگه دستگاه سالم هم داری همین تست را فقط درحالت نرمال انجام بده و لذا ولتاژها را در 3 حالت فوق با هم مقایسه و نتیجه را اعلام کن.

سپاس

bstar

کاربر
2009-08-02
376
2,101
... ؟
با سلام
آیا در جریان آزمایش ، R12 شورت بود .

یکبار در حالت نرمال یکبار درحالیکه R12 شورت است تست کن و اگه دستگاه سالم هم داری همین تست را فقط درحالت نرمال انجام بده و لذا ولتاژها را در 3 حالت فوق با هم مقایسه و نتیجه را اعلام کن.
بله هم در حالتی که r12 شورت بود و هم در حالت عادی ولتاژهای پایه 4 باهم فرقی نداشت .
در ضمن باز هم همان صدای عجیب صوت مانند هنگام چسبیدن الکترود شنیده میشود .
میترسم الکترود کامل بچسبه igbt ها منفجر بشن !
یه چیزی هم که هست مثلا امپر رو 80 هست موقعی که شرو به جوشکاری میکنم ولتاژ پایه 4 از 0.3 ولت به 0.55 میرسه بعد دوسه ثانیه کم کم ولتاژ افزایش پیدا میکنه و به حدود 1.1 میرسه که جوشکاری رو قطع میکنم .
نخیر دستگاه سالم ندارم
اگر لازم باشه دوباره تست کنم و ولتاژ هارو دقیق بنویسم
احساس میکنم یکی از igbt ها کمی بیشتر از بقیه igbt ها گرم میشه .

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,212
با سلام

بله هم در حالتی که r12 شورت بود و هم در حالت عادی ولتاژهای پایه 4 باهم فرقی نداشت .
در ضمن باز هم همان صدای عجیب صوت مانند هنگام چسبیدن الکترود شنیده میشود .
میترسم الکترود کامل بچسبه igbt ها منفجر بشن !
یه چیزی هم که هست مثلا امپر رو 80 هست موقعی که شرو به جوشکاری میکنم ولتاژ پایه 4 از 0.3 ولت به 0.55 میرسه بعد دوسه ثانیه کم کم ولتاژ افزایش پیدا میکنه و به حدود 1.1 میرسه که جوشکاری رو قطع میکنم .
نخیر دستگاه سالم ندارم
اگر لازم باشه دوباره تست کنم و ولتاژ هارو دقیق بنویسم
احساس میکنم یکی از igbt ها کمی بیشتر از بقیه igbt ها گرم میشه .

درود

ازآنجا که از یکسو نمیدونیم کنترل جریان به چه صورت کار میکنه
و از سوی دیگر اطلاعی از بخش معیوب یا قطعه معیوب نداریم
لذا بدون دستگاه سالم کار ساده ای نیست

یعنی مثلا اگه ct خراب باشه و ولتاژ کافی نده تعداد آزمایشات لازم زیاد میشه
همینطور اگه قطعه دیگری خراب باشه

بنابرین بهتره تا دستیابی به دستگاه سالم صبر کنی که ابتدا با دستگاه سالم نحوه کار کنترل جریان را کشف و سپس با استفاده از اطلاعاتی که از دستگاه سالم بدست میاد اینو تعمیر کنیم

البته اگه نقشه کامل قطعات مرتبط با پایه های آی سی رسم بشه احتمال بیشتری داره بدون نمونه سالم هم بتونم عیب را پیدا کنم

ولی اگر نمونه سالم باشه خیلی راحت تره

سپاس

آخرین ویرایش:

bstar

کاربر
2009-08-02
376
2,101
... ؟
با سلام
متاسفانه من در شهر کوچکی هستم و تعداد مراجعه دستگاه ها در ماه به تعداد 2 تا هم در ماه شاید نرسه !
حال خدا میداند تا چه زمانی باید صبر کنم از طرف دیگه صاحب دستگاه عجله داره .
بنا براین تنها راهی که داریم اینه که نقشه کامل دستگاه رو داشته باشیم .پس من نقشه رو از رو مدار ترسیم میکنم .

بالا