آی پی امداد
abtahi

مشکل: سوختن igbtدستگاه جوشesab

hamid ra

کاربر vip
کاربر
2015-10-07
36
67
با سلام خدمت اساتید و دوستان گرامی
یک عدد دستگاه جوش اینورتر esabکه مشابه دستگاه های جوش گام 200 امپر هست رو قبول کردم که مشکل ان روشن نشدن دستگاه بود بعد از برسی دستگاه متوجه سوختن 4عدداز igbtها ومقاومت4.7اهم ودیود زنر اس ام دی20ولت وترانزیستورbd136شدم حالا باتعویض این قطعات طبق تجربه قبلی می ترسم که دستگاه رو روشن کنم چون قبلا همچین موردی داشتم و بعد از تعویض قطعات وروشن کردن منجر به سوختن دوبارهمان قطعات شد حالا می خواهم بدانم برای جلوگیری از دوباره سوختن این قطعات چه باید بکنم
قطعات سوخته که بیرون اورده شده اند در تصویر زیر معلوم است باتشکر
http://uupload.ir/files/ivjk_20160815_211251.jpg

hamid ra

کاربر vip
کاربر
2015-10-07
36
67
1برای گرفتن ولتاژودیدن شکل موج گیت ای جی بی تی بعد از در اوردن ای جی بی تی باید گیت رابامقاومت زمین کرد یا نه همینجوری میشه دستگاه رو روشن کرد وشکل موج رو دیدیااصلانیازی به در اوردنigbtنیست
2ولتاژ گیت چندولته وایا دارای مقدار منفی هم هست(ولتاژ ونصبت به کجا بگیرم زمین یا امیتر ای جی بی تی )
3ایاازاساتیدتابه حال خرابی ترانس پالس گیت ها رو داشتید (باعث سوختن ای جی بی تی بشه)در صورت خرابی ایا پیدا میشه یا باید پیچید
4ایا خرابی ای سی tc4420 رو داشتید اگر داشتید این ای سی منجر به چه خرابی های میشه(ایسی 8پایه برای راه اندازی ترانس پالس گیت)
5مقاومت ها د رصورت سوختن ای ی بی تی نیاز به تعویض دارند یا نه
باتشکر

mehran76gh

VIP+ افتخاری
کاربر
2016-06-17
1,561
7,129
IRANTK
سلام دوست عزیز

خیلی سوال پرسیدی:khandehhh:

اول بسم الله بگو مشکل دستگاه فقط سوختن مقاومت و دیود زنر و4 ای جی بی تی بوده و شما تعویض کردی و حالا ترس از این داری که ه برق بزنی و سایر ای جی بیت ی ها بسوزه و میخوام سیگنال که ترانس میده به ای جی بی تی رو با اسیلسکوپ بگیری که ببینی نویز داره یا نه
درست فهمیدم؟؟؟

-----------------------------

خب با فرض اینکه قطعات خراب رو تعویض کردید ابتدا مقدار خازن های صافی 450 ولت 680 میکرو فاراد را بگیرید ببنید سالم باشند!
دوم اینکه دستگاه را مستقیم به برق 220 نزنید!
حتما از لامپ سری با لامپ 100 رشته ای استفاده کنید که اگرم اتصالی وجود دارد قطعات شما نسوزد! و در حین روشن کردنم سوکت فن را جدا نمایید برای راحتی کار

اگر میخوای که دستگاه مرجوع نشوند تمام ای جی بی تی هارو تعویض کنید!

من این دستگاه رو چند بار تعمیر کردم و مشکل ترانس pwm نبود و همچنین ای سی ها!!!
البته به حرف من زیاد اعتماد نکن
بعد از تست خازن صافی و تعویض ای جی بی تی های سوخته دستگاه را به برق بزنید و اعلام نتیجه بفرمایید

نحوه تست ای جی بی تی ها هم باید از برد خارج کنید و با اهمتر عقربه ای تست شارز و دشارژ رو ببنید
و لتاژ روی یکی از پایه ها باید در حالت عادی 300 ولت باشد اگر خروجی نداشته باشیم و سر دیگر حدود 11 ولت و کم یا زیاد و زمانی که خروجی داریم ولتاژ رو ماسفت ها 150 ولت میشه!!!
و اون ترانس pwM هم توی بازار فکر میکنم موجود باشه برای این دستگاه
سوالی بود در خدمتم از تمام برد هم عکس واضح بگیر بزار انشالله که درست میشه!!!

hamid ra

کاربر vip
کاربر
2015-10-07
36
67
سلام دوست عزیزممنون بابت راهنمایی
بله شما درست متوجه شدید می ترسم که سیگنال گیت مشکلی داشته باشه ومی خوام بدونم ازکجا وبه چه صورت سیگنال روببینم که برای دستگاه مشکلی پیش نیاد
تمام کار هایی روکه گفتید انجام میدم ونتیجه رو اعلام می کنم
این نحوه تست igbt(شارژ ودشارژی رو که گفتید) چجوریه
-----------------------------------------------------------
و لتاژ روی یکی از پایه ها باید در حالت عادی 300 ولت باشد اگر خروجی نداشته باشیم و سر دیگر حدود 11 ولت و کم یا زیاد و زمانی که خروجی داریم ولتاژ رو ماسفت ها 150 ولت میشه!!!
------------------------------------------------------------
ازجمله ی بالا چیز زیادی متوجه نشدم(کدوم پایه ودر چه حالتی از خروجی یاخود igbt)لطفا واضح تر توضیح بدید
باتشکر

hamid ra

کاربر vip
کاربر
2015-10-07
36
67
اینم عکسی از برد دستگاه که مشخصه کدام قطعات سوخته ومن بیرون اوردم
1.jpg

mehran76gh

VIP+ افتخاری
کاربر
2016-06-17
1,561
7,129
IRANTK
سلام دوست عزیزممنون بابت راهنمایی
بله شما درست متوجه شدید می ترسم که سیگنال گیت مشکلی داشته باشه ومی خوام بدونم ازکجا وبه چه صورت سیگنال روببینم که برای دستگاه مشکلی پیش نیاد
تمام کار هایی روکه گفتید انجام میدم ونتیجه رو اعلام می کنم
این نحوه تست igbt(شارژ ودشارژی رو که گفتید) چجوریه
-----------------------------------------------------------
ازجمله ی بالا چیز زیادی متوجه نشدم(کدوم پایه ودر چه حالتی از خروجی یاخود igbt)لطفا واضح تر توضیح بدید
باتشکر

سلام فدات داداش :khandehhh:

برای تست سیگنال که به ای جی بی تی ها میاد باید اسیلسکوپ داشته باشید
برای تست سیگنال ابتدا باید تمام ای جی بی تی هارو در بیارید و در 2 پایه ای جی بیتی پایه گیت به سورس ویا گیت به درین پالس و یا موج مربعی بدون نویز داشته باشید
اگر این گونه بود با خیال راحت ای جی بیتی هارو تعویض کنید
اما اگر کمی نویز داشته باشه و شما ای جی بی تی هارو تعویض کنید امکان دارد ی چند روزی کار کند اما دستگاه برگشت میخورد و ماسفت ها میسوزد و این روند ادامه دارد مگر به تعویض چک , ic pwm
---------------------
نحوه تست ای جی بیتی هم باید با عکس نشان بدم که الان برام مقدور نیست شاید ظهر به بعد فرستادم
----------------------

خب این تست ولتاژ برای زمانی هستش که شما خروجی دستگاه ندارید و تمام ای جیبی تی ها سالم است و یا خروجی ولتاژی دارید یا کم و یا زیاد اما دستگاه جریان ندارد
برای تست اینکه چک و یا برد تحریک سالم است باید شما پایه گیت نسبت به پایه دیگر 300 ولت داشته باشید و پایه گیت به پایه دیگر 11 ولت و یا کمتر!!!
اگر 11 ولت نباشد یعنی ولتاژ تحریک ندارید و باید pwm تعویض بشود

زیاد درگیر این قسمت نشو مربوط به این مشکل شما نمیشه و من فقط میخواستم راهنمایی کنم:khandehhh:

اینم عکسی از برد دستگاه که مشخصه کدام قطعات سوخته ومن بیرون اوردم
مشاهده فایل‌پیوست 136962

از این قسمت که عکس فرستادم با گوشی عکس با کیفیت و عکس رو اپلود و یا همین جا قرار بده
معمولا این قسمت هم خرابی داریم
Screenshot_30.png

hamid ra

کاربر vip
کاربر
2015-10-07
36
67
سلام
این قسمتی که توی عکس مشخص کردید مربوط به کار تعمیر کار قبلی می باشد(قبلا خراب شده بوده وتعمیر شده وتوسط تعمیر کار قبلی)اگر نیاز به ولتاژ گیری هست بفرمایید تا ولتاژ خروجی این قسمت رو بگیرم
الان4تا igbt هارو تعویض کردم به این صورت که 4تا4تاییکه باهم روشن می شوند هم نام هستند
ولی حالا وقتی دستگاه رو روشن می کنم با لامپ100وات سری خروجی ولتاژ24ولت دارم وولتاژ سر خازن ها بیشتر207ولت نمیشه وصدای ویز ویزی از ترانس اصلی(بزرگی)میاد لامپ هم کامل خاموش نمیشه
باتشکر

mehran76gh

VIP+ افتخاری
کاربر
2016-06-17
1,561
7,129
IRANTK
سلام
این قسمتی که توی عکس مشخص کردید مربوط به کار تعمیر کار قبلی می باشد(قبلا خراب شده بوده وتعمیر شده وتوسط تعمیر کار قبلی)اگر نیاز به ولتاژ گیری هست بفرمایید تا ولتاژ خروجی این قسمت رو بگیرم
الان4تا igbt هارو تعویض کردم به این صورت که 4تا4تاییکه باهم روشن می شوند هم نام هستند
ولی حالا وقتی دستگاه رو روشن می کنم با لامپ100وات سری خروجی ولتاژ24ولت دارم وولتاژ سر خازن ها بیشتر207ولت نمیشه وصدای ویز ویزی از ترانس اصلی(بزرگی)میاد لامپ هم کامل خاموش نمیشه
باتشکر

خب شما چند عکس از دستگاه به من بدهید کامل راهنماییتون میکنم

دقیقا من مشکل صدا رو داشتم که برای کنترل جریان خروجی بود!
حالا شما یک قطعه مربعی برای کنترل جریان که داخل سیم مسی خروجی از ترانس میبیند که روی اون قطعه 2 تا پتانسیومتر ابی رنگ هستش ابتدا با اسپری تمیز کنید و سپس دستگاه رو به برق بزنید و کمی یکی از پتانسیومتر هارو بچرخانید خیلی کم کم تا صدا رفته رفته کمتر و یا قطع شود
اگر درست نشد با چک تعویض شود

اون درصد از روشنایی چراغ لامپ سری که لامپ 100 وات وصل کردید اگر خیلی کم روشن باشه طبیعی هستش

و ولتاژ رو هر خازن باید 300 ولت باشه!! حالا دلیل اینکه شما 207 ولت دارید این هستش که دارید از لامپ سری استفاده میکنید اگر به برق مستقیم بزنید ولتاژ میشود 300 ولت و ولتاژ خروجی دستگاه هم به 50 ولت افزایش میابد

hamid ra

کاربر vip
کاربر
2015-10-07
36
67
سلام
پس حالامی تونم مستقیم به برق وصل کنم وباهاش جوشکاری کنم یا اول باید اون پتانسیومتر رو تنظم کنم وبعد جوشکاری کنم راستی مگه این قطعه برای کنترل جریان خروجی نیست
باتشکر

mehran76gh

VIP+ افتخاری
کاربر
2016-06-17
1,561
7,129
IRANTK
سلام
پس حالامی تونم مستقیم به برق وصل کنم وباهاش جوشکاری کنم یا اول باید اون پتانسیومتر رو تنظم کنم وبعد جوشکاری کنم راستی مگه این قطعه برای کنترل جریان خروجی نیست
باتشکر
سلام

ابتدا مشکل صدا ویز را حل کنید با چرخاندن پتانسومتر سپس به برق مستقیم 220 ولت بزنید و خروجی دستگاه رو بگیرید باید بیش تر از 40 و کمتر از 70 باشه
بله اون قطعه هم فیدبک جریان هستش

بالا