- 2012-04-10
- 1,044
- 5,423
سلام مهندسسلام
مهندس دارابی عزیز
لطفا بابت نحوه استفاده از دیتاشیت در خصوص زمان روشن و خاموش شدن فت ها بذل عنایت فرمایید.
اگر لبه بالا رونده سیگنال اعمالی به گیت دارای شیب ملایمی بود دراینصورت آستانه هدایت متفاوت فت ها ، موجب روشن شدن فت های مختلف در زمانهای متفاوت میگردید .
بعبارتی اگر آستانه هدایت یک فت X ولت و فت دیگر X+1 باشد و سیگنال دندانه اره ای به گیت اعمال شود دراینصورت ازآنجاکه دامنه X+1 مدت زمانی بعد از دامنه X میباشد لذا فت با آستانه هدایت X زودتر از فت دیگر روشن میشد
اما به استناد تصویری که ارسال فرمودید شکل موج اعمالی به گیت در لبه بالارونده بصورت ضربه و تیز است و بعبارتی دامنه X , X+1 , X+5 و 0 و ماکزیمم همگی در یک لحظه و یک زمان حضور دارند
و دراینصورت چگونه ممکنه فت های مختلف ، در زمانهای متفاوتی روشن بشن ؟
البته تصور میکنم استدلال هوشمندانه شما درخصوص آمپلیفایر و تقویت سیگنالهای صوتی مطرح شده باشد که دراینصورت با نظر شما موافقم اما در مدارهایی که از فت بعنوان سوئیچ استفاده میشه و لزوما با ضربه روشن میشه زمان روشن شدن فت ها متفاوت نمیشه
بابت موضوع قابل تاملی که سوژه بحث ساختید سپاسگزارم .
من مهندس الکترونیک نیستم و مثل شما نمیتوانم مدارات و رفتار قطعات را تحلیل کنم و موردی اگر ذکر میکنم حاصل تفکرات ذهن پریشان این جانب میباشد و جهت افزایش تجربه و دانستنیهای جمع میباشد پس اگر جایی اشتباه میکنم خوشحال میشوم که ایرادم گرفته شود تا در جمع هم باعث گمراهی دیگر دوستان نشود.
بطور کلی برای اینکه نتیجه بگیریم آیا استفاده از مدل های متفاوت با مشخصات نزدیک به هم ماسفت در اینورتر های جوشکاری مجاز است یا نه لطفا نظر قطعی خود را اعلام کنید.
در مورد igbt ها هم همین مشکل را داریم و من فکر میکنم igbt ها خیلی حساس تر از ماسفت ها بوده باشند. البته من در دستگاهی که هم مدل اینورتر 200 آمپر synyoung که در تاپیکی جداگانه ایرادش را ذکر کرده ام (که خواهشمندم در آن مورد هم نظر بدهید) سه مدل igbt را کنار هم روی دستگاه نصب کردم دستگاه روشن شد و مقداری هم کار کرد اما دفعه بعد که دستگاه را روشن کردم کل ترانزیستور ها ترکید.البته من احتمال میدهم که ایراد از متفاوت بودن igbt ها نبوده باشد چون قبل از من هم کس دیگری همه 6 ترانزیستور را تعویض کرده بود که به گفته صاحب دستگاه یک الکترود هم جوش نداده و igbt های دستگاه دوباره سوخته بودند(یعنی احتمالا ایراد از جای دیگری بود نه از متفاوت بودن ترانزیستورها
باتشکر