آی پی امداد
abtahi

مشکل: سوختن IGBT در دستگاه جوش اورین مدل sp250 در زمان جوشکاری

bstar

کاربر
2009-08-02
376
2,101
... ؟
با سلام
الان که داشتم نقشه مدار رو در میاوردم یه چیزی خیلی منو به شک انداخت !
پایه 1 متصل به زمین بود یعنی انگاری با زمین شورت شده خیلی این ور اونور مدارو نگه کردم که ببینم ایا از جایی به زمین وصل شده یا نه اما چیزی ندیدم
به دیتا شیت ایسی مراجه کردم 2 تا تصویر نظرمو جلب کرد یکی بلوک دیاگرام داخلی ایسی بود که داخل بلوک دیاگرام به پایه یک یک دیود متصل هست که فکر میکنم اگر این دیود شورت بشه پایه یک به زمین وصل میشه و فکر میکنم هم کنترل جریان هم مانند تصویر دوم هستش البته روی بورد هم همین طوریه .

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,230
با سلام
متاسفانه من در شهر کوچکی هستم و تعداد مراجعه دستگاه ها در ماه به تعداد 2 تا هم در ماه شاید نرسه !
حال خدا میداند تا چه زمانی باید صبر کنم از طرف دیگه صاحب دستگاه عجله داره .
بنا براین تنها راهی که داریم اینه که نقشه کامل دستگاه رو داشته باشیم .پس من نقشه رو از رو مدار ترسیم میکنم .

درود

اگه نقشه را بکشی عالی میشه چون بتدریج پس از تعمیر بخش های مختلف و انجام آزمایشاتی عملکرد کل دستگاه مشخص میشه و مانند دستگاه رایج بهش مسلط میشیم.

اگر زحمت قابل توجه رسم نقشه بسیار عالی میشه ( نقشه برد بالا حاوی آی سی ها کافیه )

ضمنا پایه 1 هم میتونه برای کنترل جریان استفاده بشه
برای اطمینان از صحت پایه 1 باید پایه 1 را آزاد کنی و ببینی مقاومتش با گراند چقدره و اگر آی سی نو داری مقاومت پایه 1 و گراند آنرا هم ببین و مقایسه کن

البته اگه پایه 1 شورت باشه نیاز به مقایسه نداره و سوخته.
اگه آزاد کردن پایه 1 سخته پایه 1 را با سیم چین قطع کن و پس از تست لحیم کن.

ارزش کشف چنین عیب هایی بسیار بسیار بیشتر از اجرت آن است زیرا صرفنظر از فراگیری نحوه عیب یابی ، عملکرد مدار هم شفاف میشه و اطلاعات حاصله برای دیگر عیوب این مدل قابل استفاده میشه و بسادگی پیدا میشه.

سپاس

bstar

کاربر
2009-08-02
376
2,101
... ؟
با سلام
اگه نقشه را بکشی عالی میشه چون بتدریج پس از تعمیر بخش های مختلف و انجام آزمایشاتی عملکرد کل دستگاه مشخص میشه و مانند دستگاه رایج بهش مسلط میشیم.

اگر زحمت قابل توجه رسم نقشه بسیار عالی میشه ( نقشه برد بالا حاوی آی سی ها کافیه )

ضمنا پایه 1 هم میتونه برای کنترل جریان استفاده بشه
برای اطمینان از صحت پایه 1 باید پایه 1 را آزاد کنی و ببینی مقاومتش با گراند چقدره و اگر آی سی نو داری مقاومت پایه 1 و گراند آنرا هم ببین و مقایسه کن

البته اگه پایه 1 شورت باشه نیاز به مقایسه نداره و سوخته.
اگه آزاد کردن پایه 1 سخته پایه 1 را با سیم چین قطع کن و پس از تست لحیم کن.

ارزش کشف چنین عیب هایی بسیار بسیار بیشتر از اجرت آن است زیرا صرفنظر از فراگیری نحوه عیب یابی ، عملکرد مدار هم شفاف میشه و اطلاعات حاصله برای دیگر عیوب این مدل قابل استفاده میشه و بسادگی پیدا میشه.

تا حد امکان نقشه رو تکمیل میکنم اتفاقا خودمم خیلی مشتاقم .
الان مقاومت متصل به پاییه 1 و زمین رو قطع کردم دیدم بله پایه 1 شورت شده .
متشکرم

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,230
با سلام

تا حد امکان نقشه رو تکمیل میکنم اتفاقا خودمم خیلی مشتاقم .
الان مقاومت متصل به پاییه 1 و زمین رو قطع کردم دیدم بله پایه 1 شورت شده .
متشکرم

درود

تردیدی نیست آی سی سوخته.
اگر هر زمان فرصت داشتی و دستگاه هم دراختیار داشتی تهیه نقشه ارزش طلا داره و کشف عیب و تحلیلش 1000 برابر ساده تر میشه .

مثلا اگه نقشه کامل پایه های این آی سی تهیه بشه با چند آزمایش عملکردش روشن میشه خصوصا که دستگاه سالم بشه .

دامنه سیگنال دو سیم پیچ ct را با اسکوپ ببین
همچنین ببین نیم سیکل مثبت و منفی یکی از آنها قرینه است یا نه ؟ وجود دو سیم پیچ مشابه خیلی عجیبه و درواقع معمای قابل توجهی است.

سپاس

آخرین ویرایش:

bstar

کاربر
2009-08-02
376
2,101
... ؟
با سلام
تیرم به خطا رفت !
ایسی سالم بود .
پس از در اوردن ایسی از روی مدار متوجه شدم درست از زیر پایه ایسی یه ترک دیگه هم وجود داره به هر حال نقشه بورد کنترل
[hide]
http://upload.tehran98.com/upme/uploads/3d9c573e344ddc381.pdf[/hide]

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,230
با سلام
تیرم به خطا رفت !
ایسی سالم بود .
پس از در اوردن ایسی از روی مدار متوجه شدم درست از زیر پایه ایسی یه ترک دیگه هم وجود داره به هر حال نقشه بورد کنترل
hidden content may not be quoted

درود

بسیار عالی
قرار بود پایه 1 را آزاد کنی !
آیا در برد بالا فقط همین دو آی سی است ؟
توضیحاتی هم برای نقشه مرقوم فرمایید ازجمله منظور از ****. EA INPUT چیه ؟

اعداد و مقادیر نقشه بقدری ریز شده که با بزرگنمایی لازم ، شکل کلی محو میشه و لذا مدام باید نقشه را بزرگ و کوچیک کنم تا قابل بررسی بشه و لذا مطالعه نقشه را دشوار کرده.

قبلا استدعا کردم مقادیر را با فونت مناسب تری مرقوم فرمایید ولی ریزتر شده
فلذا بناگزیر پس از دخل و تصرفات لازم بررسی میکنم .

اما زحمت قابل توجه و قابل تحسینی تحمل فرمودید و بسیار ممنون و سپاسگزارم

آخرین ویرایش:

bstar

کاربر
2009-08-02
376
2,101
... ؟
با سلام
دامنه سیگنال دو سیم پیچ ct را با اسکوپ ببین
همچنین ببین نیم سیکل مثبت و منفی یکی از آنها قرینه است یا نه ؟ وجود دو شیم پیچ مشابه خیلی عجیبه و درواقع معمای قابل توجهی است.
متاسفانه اسکوپ ندارم

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,230
با سلام

متاسفانه اسکوپ ندارم

منظور از ****. EA INPUT و EA INPUT EO چیه ؟
آیا پایه 2 فقط با 18 کیلو سری است ؟
آیا برد بالا فقط دو آی سی داره ؟
آیا کلیه قطعات مرتبط با پایه های 3846 را منظور کردی ؟

سپاس

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,230
درود

ببین یکی از پایه های 2 و 3 و یا 5 و 6 آی سی 358 مرتبط با شنت را جابجا نکشیدی
؟

سپاس