آی پی امداد
abtahi

تاپیک لامپ های کم مصرف

farzad.

VIP+ افتخاری
کاربر
2007-06-29
1,474
5,532
با سلام دوستان
یه سوال خیلی مهمی دارم ممنون میشم دقیق منو راهنمایی کنید.
همه میدانیم که در تست ترانزیستور با مولتی متر (من دیجیتالی دارم) ما به دونبال پایه ای هستیم که به دو پایه دیگر راه بدهد و اون پایه مشترک را بیس میگیریم و دوتای دیگر کلکتور و امیتر( هرکدام مقدارش بیشتر بود امیتر است) ودیگر نباید برعکس اینها راه بدهد. اینجوری بگم ما 3 پایه داریم و 2 پراب یعنی از نظر ریاضی کلا 6 حالت داریم که ازین 6 حالت فقط 2 حالت باید راه بدهد آنهم بیس به امیتر و بیس به کلکتور
حال من ترانزیستور لامپی رو تست کردم غیر از این دو حالت (بیس به امیتر و بیس به کلکتور) یک حالت دیگر هم راه میداد و آن امیتر به کلکتور است؟؟!!!!!
البته لامپ هم کامل روشن میشه وکاملا سالمه با این ترانزیستورها

مشخصات ترانزیستور : W13003CD 514F02F
مشخصات تست من با مولتیمتر دیجیتال:
بیس به امیتر 0.632V (پراب قرمز روی بیس)
بیس به کلتور 0.605V (پراب قرمز روی بیس)
ایمیتر به کلکتور 0.680V (پراب قرمز دیجیتالمتر روی امیتر)

ممنون میشم راهنمایی کنید
با تشکر
با سلام و اجازه اساتید
این قضیه برای من هم پیش اومده که بعد از تحقیق فراوان مشخص شد که ترانزیستور از نوع دیود دار است.یعنی بین امیتر و کلکتور از داخل دیود داره

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,212
با سلام دوستان
یه سوال خیلی مهمی دارم ممنون میشم دقیق منو راهنمایی کنید.
همه میدانیم که در تست ترانزیستور با مولتی متر (من دیجیتالی دارم) ما به دونبال پایه ای هستیم که به دو پایه دیگر راه بدهد و اون پایه مشترک را بیس میگیریم و دوتای دیگر کلکتور و امیتر( هرکدام مقدارش بیشتر بود امیتر است) ودیگر نباید برعکس اینها راه بدهد. اینجوری بگم ما 3 پایه داریم و 2 پراب یعنی از نظر ریاضی کلا 6 حالت داریم که ازین 6 حالت فقط 2 حالت باید راه بدهد آنهم بیس به امیتر و بیس به کلکتور
حال من ترانزیستور لامپی رو تست کردم غیر از این دو حالت (بیس به امیتر و بیس به کلکتور) یک حالت دیگر هم راه میداد و آن امیتر به کلکتور است؟؟!!!!!
البته لامپ هم کامل روشن میشه وکاملا سالمه با این ترانزیستورها

مشخصات ترانزیستور : W13003CD 514F02F
مشخصات تست من با مولتیمتر دیجیتال:
بیس به امیتر 0.632V (پراب قرمز روی بیس)
بیس به کلتور 0.605V (پراب قرمز روی بیس)
ایمیتر به کلکتور 0.680V (پراب قرمز دیجیتالمتر روی امیتر)

ممنون میشم راهنمایی کنید
با تشکر

سلام

اصولا تست ترانزیستور با اهم متر شبیه تست سلامت انسان با دماسنج طبی است که ممکنه حرارت بدن شخص مورد نظر دمای نرمالی داشته باشه ولی دلیل سلامت وی نیست بلکه یکی از شواهد ظاهری است

پایه های بسیاری از ترانزیستورهای ساده بویژه تیپ مثبت دارای مقاومت های عجیب و غریبی است اما سالمه

لذا درصورتیکه با تست اهمی مشکوک شدید باید عملکرد ترانزیستور را داخل مدار تست کنید تا استنتاج قطعی میسر باشه که در بخش تلویزیون crt تقدیم کردم

اما ترانزیستور مورد نظر شما قطعا دیود داره و چنین اهمی طبیعی است

سپاس

ebi990

کاربر
2013-12-03
55
97
با سلام
تست خازن پلی استر با ظرفیت 392k شده:05.11
تست خازن پلی استر با ظرفیت562k شده:06.70
تست خازن پلی ستر با ظرفیت102j شده:2.160
خازنها بیرون از مدار تست شدن ایا سالمن؟
روش تشخیص سلامت مقاومتی که رنگش یا عددش(smd)از بین رفته به چه صورته؟
ایا ترتیب پایه ترانزیستورهای 13001الی13009 به این صورته:bce ecb.یعنی بیس نمیتونه وسط باشه؟

آخرین ویرایش:

solara

کاربر vip
vip
کاربر
2010-07-31
210
420
اصفهان
یعنی هیچ کسی نبود راهنمایی کنه؟ :apologetic:
سلام.مارک ST از بهترین هاست مارکSXW هم خیلی خوبه.فقط بدونید ک در لامپهای کم مصرف دو نوع ترانزیستور هست.دیود دار و بدون دیود.معمولا دیود دار با توجه ب ساختار برد استفاده میشه

solara

کاربر vip
vip
کاربر
2010-07-31
210
420
اصفهان
سلام.بیس وسط نیستن.تاحالا ک من ندیدم.برای تست خازن هم باید حتما تعویض بشن.اگر هم اندازه مقاومت رو میخواین عکس از برد بذارین و وات لامپ رو هم اعلام کنید

ebi990

کاربر
2013-12-03
55
97
سلام.بیس وسط نیستن.تاحالا ک من ندیدم.برای تست خازن هم باید حتما تعویض بشن.اگر هم اندازه مقاومت رو میخواین عکس از برد بذارین و وات لامپ رو هم اعلام کنید

سلام یعنی سه تا خازن سوخته؟

آخرین ویرایش:
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: d.rmardin

solara

کاربر vip
vip
کاربر
2010-07-31
210
420
اصفهان

نه ظاهرا خازن ها سالمن.اول دیاک را عوض کنید

ebi990

کاربر
2013-12-03
55
97
با سلام
تست خازن پلی استر با ظرفیت 392k شده:05.11
تست خازن پلی استر با ظرفیت562k شده:06.70
تست خازن پلی ستر با ظرفیت102j شده:2.160
خازنها بیرون از مدار تست شدن ایا سالمن؟
روش تشخیص سلامت مقاومتی که رنگش یا عددش(smd)از بین رفته به چه صورته؟
ایا ترتیب پایه ترانزیستورهای 13001الی13009 به این صورته:bce ecb.یعنی بیس نمیتونه وسط باشه؟

بقیه دوستان نظری ندارن؟

• Like

ebi990

کاربر
2013-12-03
55
97
سلام به دوستان
وقتی فن دستشویی روشن میشه لامپ کم مصرف نورش کم و زیاد میشه.علتش چیه و راه حلش.ایا امکان سوختن لامپ هست؟

• Like

sami222

کاربر
2011-05-19
53
123
سلام به دوستان
وقتی فن دستشویی روشن میشه لامپ کم مصرف نورش کم و زیاد میشه.علتش چیه و راه حلش.ایا امکان سوختن لامپ هست؟
بنظر من این کم وزیاد شدن نور میتونه از خرابی خازن الکترولیتی 22 میکرو 400 ولت بعد از پل دیود میتونه باشه که عمل ریپل گیری رو انجام نمیده تست کنید جواب رو بگید

بالا