آی پی امداد
abtahi

نوع باطری و علت شارژ نشدن

mehdimti

کاربر
2020-10-19
21
18
سلام خسته نباشید.
یک چراغ قوه شارژی دارم که باطریش شارژ نمیشه. باطری رو یک ساعتی میزنم شارژ با اداپتور خودش اما بعد که با مولتیمتر باطری رو اندازه میگیرم هیچ مقداری رو نشون نمیده و باطری اصلا شارژ نمیشه.
حالا نمیدونم ایا این باطری یک باطری خشک هست یا نیاز به اسید داره. باطری 6 وات 4 امپر هست روی باطری سه تا دریچه وجود داره ولی هیچ نوع اسیدی داخلش نیست .
ممنون میشم راهنمایی کنید نوع باطری چی هست ؟ ایا به اسید احتیاج داره یا خیر ؟ اگه به اسید احتیاج داره چه نوع اسیدی باید براش تهیه کنم و چه مقدار ؟
اما اگه باطری خشک هست و به اسید احتیاج نداره علت شارژ نشدنش چی هست و چه کاری باید انجام بدم.
اسم روی باطری هم johnlite battery 6v هست. عکس از باطری ضمیمه کردم.

rechargable-battery-6v-z000046007.jpg

2.jpg

3.jpg

چگيني

VIP+ افتخاری
کاربر
2008-05-19
618
1,344
درود برشما
باطری که شارژ نشود،علت نداشتن اسید،با سرنگ اسید مخصوص باطری که به اسم آب باطری معروف است،بریزید تا پر شود،یکبار اول با درب باز،شار کنید،بعد درب 3 تا خانه بسته و کمی هم پنبه کنار درب ها بگذارید.

آخرین ویرایش:

infoshinfo

مدیر تالار
پرسنل مدیریت
مدیر تالار
کاربر +vip پلاس
vip
2010-02-07
1,129
1,992
سلام خسته نباشید.
یک چراغ قوه شارژی دارم که باطریش شارژ نمیشه. باطری رو یک ساعتی میزنم شارژ با اداپتور خودش اما بعد که با مولتیمتر باطری رو اندازه میگیرم هیچ مقداری رو نشون نمیده و باطری اصلا شارژ نمیشه.
حالا نمیدونم ایا این باطری یک باطری خشک هست یا نیاز به اسید داره. باطری 6 وات 4 امپر هست روی باطری سه تا دریچه وجود داره ولی هیچ نوع اسیدی داخلش نیست .
ممنون میشم راهنمایی کنید نوع باطری چی هست ؟ ایا به اسید احتیاج داره یا خیر ؟ اگه به اسید احتیاج داره چه نوع اسیدی باید براش تهیه کنم و چه مقدار ؟
اما اگه باطری خشک هست و به اسید احتیاج نداره علت شارژ نشدنش چی هست و چه کاری باید انجام بدم.
اسم روی باطری هم johnlite battery 6v هست. عکس از باطری ضمیمه کردم.

مشاهده فایل‌پیوست 225596
مشاهده فایل‌پیوست 225597

مشاهده فایل‌پیوست 225598

سلام
روی تصویری که از باطری ارایه دادید؛ به صراحت Sealed Lead-Acid Battery آمده.
باطری‌های سلید لید اسید از نوع باطری‌های خشک است و نیاز به شارژ اسید و یا نگه‌داری اضافه ندارد.
اما جنابعالی به بیان مطالب کلی اکتفا کرده و هیچ توضیحی ارایه ندادید! لذا پاسخ سوالات ذیل را مرقوم فرمایید:

۱- تاریخ تولید حک شده روی باطری مربوط به چه سالی است؟
۲- تصویری از شارژ باطری و اطلاعات ثبت شده روی آن ارایه دهید.
۳- آیا خروجی شارژر را بدون اتصال به باطری، با اهمتر اندازه‌گیری کردید؟
۴- هنگامی که شارژر را به باطری وصل می‌کنید؛ چه ولتاژی دارد؛
۵- هنگامی که شارژر به باطری متصل است؛ آیا آمپرکشی دارد و آن را اندازه گیری کردید؟
۶- اساسا به چه علت درپوش باطری‌ها را جدا کردید؟

و در نهایت توجه داشته باشید که آب باطری، در گروه اسیدها است و الیاف و پنبه را می‌سوزاند.

چگيني

VIP+ افتخاری
کاربر
2008-05-19
618
1,344
سلام
باطری‌های سلید لید اسید از نوع باطری‌های خشک است و نیاز به شارژ اسید و یا نگه‌داری اضافه ندارد.
اما جنابعالی به بیان مطالب کلی اکتفا کرده و هیچ توضیحی ارایه ندادید! لذا پاسخ سوالات ذیل را مرقوم فرمایید:

۵- هنگامی که شارژر به باطری متصل است؛ آیا آمپرکشی دارد و آن را اندازه گیری کردید؟

و در نهایت توجه داشته باشید که آب باطری، در گروه اسیدها است و الیاف و پنبه را می‌سوزاند.

سلام

درود برشما
این باطری طبق لبیل خودش اسیدی است و قابل شارژِ-پنبه ای که اشاره کرده بودم،کتان نیست،به اندازه کمی در بغل دریچه ها،چون زمانی که شارژ بیش از حد بخار اسید بیرون می زند و پخش میشه،این پنبه را تو باطری هایی باز نشده دیدم،تحلیل بنده این بوده.

آخرین ویرایش:

infoshinfo

مدیر تالار
پرسنل مدیریت
مدیر تالار
کاربر +vip پلاس
vip
2010-02-07
1,129
1,992
درود برشما
این باطری طبق لبیل خودش اسیدی است و قابل شارژِ-پنبه ای که اشاره کرده بودم،کتان نیست،به اندازه کمی در بغل دریچه ها،چون زمانی که شارژ بیش از حد بخار اسید بیرون می زند و پخش میشه،این پنبه را تو باطری هایی باز نشده دیدم،تحلیل بنده این بوده.

سلام جناب چگینی
روی این بخش از تصویر زیر، یک ورق به عنوان درپوش قرار دارد و اساسا درب سل باطری‌ها خشک در دسترس نیست. نمی‌دانم به چه دلیل جناب mehdimti این درب را از جای خود درآورده.
تا جایی که حضور ذهن دارم؛ در باطری‌های خشک؛ درب پلاستیکی هر سل با چسب روی آن قرار گرفته و درب باطری‌های تر برای جلوگیری از خروج اسید، پیچی طراحی شده.
مگر آنکه تصویر پهلوی باطری که مشخصات روی آن درج شده؛ مربوط به باطری خودشان نباشد.

3.jpg

چگيني

VIP+ افتخاری
کاربر
2008-05-19
618
1,344
سلام جناب چگینی
روی این بخش از تصویر زیر، یک ورق به عنوان درپوش قرار دارد و اساسا درب سل باطری‌ها خشک در دسترس نیست. نمی‌دانم به چه دلیل جناب mehdimti این درب را از جای خود درآورده.
تا جایی که حضور ذهن دارم؛ در باطری‌های خشک؛ درب پلاستیکی هر سل با چسب روی آن قرار گرفته و درب باطری‌های تر برای جلوگیری از خروج اسید، پیچی طراحی شده.
مگر آنکه تصویر پهلوی باطری که مشخصات روی آن درج شده؛ مربوط به باطری خودشان نباشد.

مشاهده فایل‌پیوست 225627
درود برشما
به هر حال باطری خراب است،ولی احیای باطری تجربه ای دیگر است،خیلی از همین باطری ها را باز کردم اکثرا اسیدی هستند،بعنوان باطری خشک در بازار است،همین باطری های خشک اتومبیل،همه اسیدی هستند،متاسفانه درب سلول ها پوشانده اند تا عمر مشخصی تعویض شوند.

mehdimti

کاربر
2020-10-19
21
18
سلام

سلام خسته نباشید.
1-تاریخ تولیدی روی باطری نبود یه سری شماره و اعداد روی درب باطری هست که بالای اون سه تا دریچه قرار میگیره که عکس قرار میدم.
2-تصویر شارژر باطری هم ضمیمه کردم
3 4 5 - یه مولتی متر عقربه ای قدیمی دارم که احتمال زیاد خراب باشه و کار کردن باش بلد نیستم . ولی وقتی باطری رو به شارژر وصل میکنم عقربه حرکت میکنه و روی عدد می ایسته ولی بعد از یک ساعت شارژ باطری وقتی پراب مولتی متر رو به باطری وصل میکنم عقربه هیچ حرکتی نمیکنه و روی همون صفر هست. عکس هم ضمیمه میکنم
6 - روی قسمتی که اطلاعات باطری درج شده یک ابری چسبیده برای همین عکس مدل باطری رو توی نت پیدا کردم و قرار دادم .همون عکس اول که از پهلو گرفته شده و اطلاعات باطری روش قرار داره . عکس اطلاعات روی چراغ قوه هم ضمیمه میکنم. درپوش رو برداشتم که عکس با جزئیات کامل باشه .

یک سوال : اگر باطری نیازی به اسید نداره دریچه های روی باطری برای چه منظوری قرار گرفتن ؟

باز هم تشکر و ممنون از راهنمایی های شما دوستان

4.jpg

5.jpg

6.jpg

آخرین ویرایش:

majidfjjgigg

کاربر
2024-09-21
13
8
گلستان
این باتری ها انگار روش تایمر نصب کردن
سر دوسال یا ۳ سال خراب میشه.شاید اسید بریزی ۱ ماهه دیگه هم کار کنه اما موقتیه.
متریال داخلش طوری انتخاب شده که بعد از حدودا ۵۰۰ بار شارژر و دشارژ عمرش دیگه تمومه

infoshinfo

مدیر تالار
پرسنل مدیریت
مدیر تالار
کاربر +vip پلاس
vip
2010-02-07
1,129
1,992
تاریخ تولیدی روی باطری نبود یه سری شماره و اعداد روی درب باطری هست

سلام
ظاهرا این باطری تولید ۲۰۰۶/۱۲/۰۴ هست. بطور طبیعی و در خوشبینانه ترین حالت باطری خشک ۵ سال کار میکنه (معمولا ۳ سال عمر میکنه)
لذا عمر این باطری حداکثر تا سال ۲۰۱۱ بوده و الان ۲۰۲۵ هستیم!

تصویر شارژر باطری هم ضمیمه کردم

☆ همونطور که خودتون فرمودید؛ ظاهرا ولتمتر شما کالیبره نیست. بهتره با یه‌ ولتمتر دیگه مقایسه کنید.

☆ شارژر شما حداکثر 250mA هست و برای شارژ این باطری (البته آمپر این باطری روش درج نشده ولی با توجه به اندازه، به نظر میرسه حدودا ۴ آمپر باشه) لذا با احتساب ۲۵۰ میلی‌آمپر شارژر و ۴ آمپر احتمالی باطری، حداقل ۱۶ ساعت باید زیر شارژ باشه تا فول شارژ بشه و یک ساعت شارژ برای این باطری تاثیر زیادی نداره.

● نتیجه:
با توجه به گذشت زمان زیادی از تولید، عمر باطری شما تموم شده و تصور می‌کنم شارژ اون هیچ فایده‌ای نداره. یه باطری خشک ۶ ولت ۴ آمپر بخرید و جایگزین کنید.

اگر باطری نیازی به اسید نداره دریچه های روی باطری برای چه منظوری قرار گرفتن ؟

اطلاع دقیق ندارم دریچه‌ها به چه منظور تعبیه شده؛ اما به غیر از مراحل ساخت، احتمال داره برای شرایط خاص مثل بکارگیری این نوع باطری‌ها در محیطی که حرارت بالا هست و باعث تبخیر غیرعادی داخل باطری میشه؛ تعبیه شده.

البته بعد از فرمایش جناب @چگینی و سوال شما، یه جستجو انجام دادم. مطالبی هست که تاکید داره با سولفات منیزیم میشه تا حدی باطری رو احیا کرد؛ ولی بعید میدونم برای باطری شما با تاریخ ساخت ۲۰۰۶ تاثیری داشته باشه.

آخرین ویرایش:
بالا