- 2006-10-05
- 474
- 211
Samsung i900 Omnia
سامسونگ این بار تمامی رقیبان اعم از هوشمند و غیر هوشمند از نوکیا و آیفون گرفته تا HTC و سونی اریکسون را یک جا به مبارزه طلبیده است. چراکه این بار با دستگاهی روبرو هستیم که جستجو برای یافتن نمونه دیگری که تمامی امکانات آن را یک جا داشته باشد به هیچ نتیجه ای منتج نخواهد شد. موضوع بررسی این بار، پدیده ای ست به نام Samsung i900 Omnia . با ما همراه شوید.
گویا اشتهای سامسونگ در تولید محصولات رده تمام لمسی پایانی ندارد و پس از محصولات فوق العاده ای همچون F480، F490، F700 و Armani این بار پنجمین و طوفانی ترین عضو این خانواده با نام i900 Omnia پا به عرصه وجود نهاده است. دستگاهی که از لحاظ کثرت امکانات آن را حتی با بزرگترین بزرگان نیز نمی توان مقایسه کرد و نام آن نیز بر این نکته تاکید دارد چرا که Omnia واژه ای لاتین و به معنای همه و تمامی جهات ممکن می باشد.
ظاهر دستگاه بی شباهت به Apple iPhone نیست و استفاده از یک نوار نقره ای زیبا دورتادور گوشی به این شباهت کمک فراوانی کرده است. ابعاد دستگاه با وجود المان های حجیمی چون صفحه نمایش بسیار بزرگ، همچنان کاملا قابل قبول است در اینجا با ابعادی معادل 12.5×56.9×112 میلیمتر روبرو هستیم که در تمامی جهات با توجه به امکانات آن مناسب می باشد. ورن گوشی نیز کاملا به اندازه است چرا که 127 گرم برای دستگاهی با این سطح امکانات به هیچ عنوان سنگین محسوب نمی شود (کافی ست به وزن 140 گرمی نمونه ای چون Nokia N81 توجه کنید).
مطمئنا چشمگیر ترین المان موجود در i900 صفحه نمایش 3.2 اینچی آن است که بزرگترین نمونه ای ست که در این کلاس از سامسونگ به بازار عرضه شده است و یکی از نزدیک ترین نمونه ها از لحاظ ابعاد به صفحه نمایش 3.5 اینچی iPhone می باشد. در اینجا از رزولوشن 320×240 پیکسل استفاده شده است که با اینکه برای اجرای برنامه های فراوان منطبق با این رزولوشن عملکرد مناسبی را از خود نشان می دهد اما در قیاس با نمونه هایی که از رزولوشن VGA، (480×640) استفاده می کنند از لحاظ شفافیت تصویر حرف چندانی برای گفتن ندارد مثلا پیکسل های موجود در نمونه ای چون HTC Touch Diamond با صفحه نمایش 2.8 اینچی و رزولوشن VGA چیزی در حدود سه برابر بیشتر از Omnia می باشد. البته سایز بزرگ صفحه نمایش در اینجا در محیط های با نور عادی این موضوع را کاملا به فراموشی می سپارد. میزان رنگ های قابل نمایش در این صفحه، با اینکه رقم 256 هزار رنگ عنوان شده است اما عملا همانطور که قبلا هم در این رابطه بسیار سخن گفته ایم به 65 هزار رنگ محدود شده است عملکرد این صفحه نمایش در نور مستقیم خورشید با اینکه آنچنان بد نمی باشد اما هنوز در مقایسه با شاهکاری همچون iPhone بسیار عقب تر می باشد.
بر بالای صفحه نمایش و متمایل به ست راست دوربین دوم تماس های ویدئویی به همراه سنسور تنظیم نور صفحه نمایش دیده می شود و در بالاترین بخش گوشی نیز اسپیکر برقراری تماس در مرکز قرار دارد. در زیر صفحه نمایش گذشته از دو کلید همیشگی برقراری و رد تماس با یک دکمه تکی روبرو می شویم که از لحاظ کارکردی همان نمونه ایست که در i780 نمونه آن را دیده بودیم. از این دکمه می توان به دو صورت استفاده کرد یکی بعنوان جوی استیک نوری که با حرکت انگشت بروی آن نشانگر روی صفحه نمایش که اینک مشابه نشانگر موس می باشد به راحتی به طرفین حرکت می کند و دیگری مشابه یک کلید ساده که با حرکت انگشت در جهات مختلف ، تنها می توان یک آیکون جابجا گردید.
در سمت چپ گوشی گذشته از محل اتصال بند، پورت USB همیشگی سامسونگ دیده می شود که وظیفه برقراری کلیه اتصالات سیمی را به دستگاه بر عهده دارد و این خود یک نکته منفی مشهود محسوب می شود چرا که بعنوان مثال در هنگام شارژ دستگاه امکان استفاده از هدست وجود ندارد. در سمت راست گوشی نیز Rocker تغییر صدای دستگاه به همراه شاتر دوربین دیده می شود. در قسمت بالای دستگاه دکمه Power نسبتا کوچک و فرو رفته گوشی دیده می شود و در بخش پائینی نیز تنها المان مشهود میکروفون برقراری تماس می باشد.
یکی از جذابیت های اصلی دستگاه در پشت آن قرار دارد چرا که در این قسمت لنز دوربین 5 مگاپیکسلی گوشی به همراه فلش LED نسبتا بزرگ آن دیده می شود. که با توجه به سابقه سامسونگ در تولید دوربین های مناسب در این کلاس، انتظار مشاهده یک دوربین فوق العاده را از آن داریم. نشان سامسونگ به همراه فلشی جهت نمایش ضامن گشودن درب باتری از دیگر موارد مشهود در این قسمت می باشد.
کاور باتری کل قسمت پشت دستگاه را پوشش می دهد و با گشودن آن باتری 1440mAh گوشی پدیدار می شود که ظرفیت بسیار مناسب آن، کارکرد فوق العاده ای در حدود 500 ساعت در حالت Stand-by و 5 ساعت و پنجاه دقیقه در حالت مکالمه پدید آورده است و در Application پر مصرفی همچون GPS این باتری چیزی در حدود 4 ساعت و بیست دقیقه می تواند انرژی دستگاه را تامین کند. در یک استفاده نسبتا سنگین حداقل چهار روز می توان بروی این باتری حساب کرد. محل قرار گیری سیمکارت به همراه کارت حافظه Micro SD در دو شکاف جداگانه و در بخش پائینی این قسمت جای دارند که با اینکه ارتباط مستقیمی با باتری ندارند اما امکان خارج کردن این هردو بدون درآوردن باتری وجود ندارد و بنابراین Hot Swap از امکانات کارت حافظه محسوب نمی گردد.
اما بدون شک گذشته از ظاهر زیبا و امکانات سخت افزاری دستگاه، یکی از جذاب ترین مواردی که در i900 می توان به آن اشاره کرد، اینترفیس متفاوت در قالب سیستم عامل آشنای ویندوز موبایل 6.1 است، چرا که در اینجا گذشته از ساختار تکراری ویندوز، با ظاهری متفاوت با نام Touchwiz روبرو می شویم که مشابه Touch FLO 3D در HTC Touch Diamond سعی در روان سازی هر چه بیشتر رابط کاربری و تعدیل شیوه استفاده از دستگاه نموده و استفاده از دست را به طور کامل جایگزین قلم در نمونه های قدیمی کرده است. در صفحه Stand-by دو رابط کاربری را می توان به کار گرفت که یکی اینترفیس Touchwiz می باشد که پیش از این در نمونه تمام لمسی ولی غیر هوشمند F480 نیز دیده شده است و این بار برای قرار گرفتن در قالب یک PDA تغییرات اندکی در آن لحاظ گردیده است در اینجا با Panel ی متشکل از چندین Widget روبرو می شویم که این Widget ها در حقیقت میانبرهای آیکونی Application های پرکاربرد موجود در دستگاه هستند و هر کدام از آنها را می توان علاوه بر ستون سمت چپ، به دلخواه در هر قسمت از صفحه نمایش قرار داد.