آی پی امداد
abtahi

محافظ برق الیکا

geenger

کاربر
2014-07-02
47
36
جیرفت
سلام وقت بخیر
یه محافظ برق الیکا هست که مقاومت فیوزی ورودیش سوخته بود و وقتی به برق میزدی یکسره چراغ سبز روشن میشد و وصل نمیکرد.
مقاومت ورودی رو عوض کردم یک اهم یک وات گذاشتم خازن پای استر ورودی هم عوض کردم. اما الان بعد از تایم زرد که سبز میشه یازم رله وصل نمیکنه
چک کردم ولتاژ دو سز بوبین و خازن ورودی 7 ولته
یه زنر هم تو ورودی سوخته که نمیدونم چند ولته جاش یه زنر 12 گذاشتم ولی اوکی نشد.
لطفا راهنمایی بفرمایید یا شماتیک بوردش رو اگر دارید بهم بدید ممنون میشم

AzarElectron

کاربر vip
کاربر
2023-01-08
97
67
55
ارومیه
سلام . اگر ال ای دی سبز روشن میشه و رله عمل نمی کنه، می تونه مشکل از خرابی ترانزیستور راه انداز رله یا خرابی خود رله یا عدم ولتاژ کافی برای راه اندازی رله باشه

geenger

کاربر
2014-07-02
47
36
جیرفت
سلام . اگر ال ای دی سبز روشن میشه و رله عمل نمی کنه، می تونه مشکل از خرابی ترانزیستور راه انداز رله یا خرابی خود رله یا عدم ولتاژ کافی برای راه اندازی رله باشه
ولتاژ کمه نوشتم 7 ولت داریم همه چی هم سالمه
زنر تغذیه آیسی hef4011 چند ولت باشه؟ 12 ؟

aryamon

VIP+ افتخاری
کاربر
2012-10-25
1,630
3,473
با7ولت رله راه نمی افتد مسیرشو چک کنید

AzarElectron

کاربر vip
کاربر
2023-01-08
97
67
55
ارومیه
ولتاژ کمه نوشتم 7 ولت داریم همه چی هم سالمه
زنر تغذیه آیسی hef4011 چند ولت باشه؟ 12 ؟
4011 با 5 تا 15 ولت راه میفته
خود رله چند ولته؟
وقتی چراغ سبز روشنه ببینید روی بوبین رله چند ولت می افته؟ ممکنه ولتاژ رله با آی سی فرق داشته باشه

geenger

کاربر
2014-07-02
47
36
جیرفت
4011 با 5 تا 15 ولت راه میفته
خود رله چند ولته؟
وقتی چراغ سبز روشنه ببینید روی بوبین رله چند ولت می افته؟ ممکنه ولتاژ رله با آی سی فرق داشته باشه
روی بوبین 7 ولت میفته. زنر 12 گذاشتم واسه تغذیه آیسی. وقتی آیسی و زنر رو برمیدارم ولتاژا درست میشه. آیسی و ززنر عوض کردم بازم اوکی نششد

Navid-Aref

کاربر vip
vip
کاربر
2008-11-23
513
1,126
سلام وقت بخیر
یه محافظ برق الیکا هست که مقاومت فیوزی ورودیش سوخته بود و وقتی به برق میزدی یکسره چراغ سبز روشن میشد و وصل نمیکرد.
مقاومت ورودی رو عوض کردم یک اهم یک وات گذاشتم خازن پای استر ورودی هم عوض کردم. اما الان بعد از تایم زرد که سبز میشه یازم رله وصل نمیکنه
چک کردم ولتاژ دو سز بوبین و خازن ورودی 7 ولته
یه زنر هم تو ورودی سوخته که نمیدونم چند ولته جاش یه زنر 12 گذاشتم ولی اوکی نشد.
لطفا راهنمایی بفرمایید یا شماتیک بوردش رو اگر دارید بهم بدید ممنون میشم

درود. محافظ ولتاژی که در آن از آی سی گیت منطقی 4011(NAND)، 4069(NOT) و CD40106 اشمیت تریگر معکوس کننده استفاده شده، طراحیش قدیمی و از دور خارجه و بهتره وقت و هزینه صرف آن نکنید. اینها مال خیلی سال پیش هستند یعنی اون زمانی که تازه محافظ ولتاژ ها وارد بازار شده بودند. مثل این میمونه که بخواین از یک تلویزیون مبله تمام لامپی قدیمی استفاده کنین.
ایرادهای ساختاری زیادی دارند. مثل ایراد در تغذیه مدار، دقت کم و سرعت پاسخگویی پایین.

الان حتی آپ امپ LM324 که داری چهار مقایسه کننده هست هم داره جاش رو به میکروکنترلرهای پیشرفته میده.

درود. در ادامه مطلبی که در بالا نقل قول کردم شماتیک مدار محافظ قدیمی و منسوخ شده که با آی سی گیت منطقی 4011 کار می کند و توضیحات مربوط به آن را از کتاب «طراحی-تولید-تعمیر محافظ یخچال» آقای محمدباقر نوری را قرار می دهم. به نظرم اگه می خواهید کار اصولی باشه کلا بورد فعلی رو با یک بورد ارزان قیمت که دارای آی سی LM324 هست عوض کنید و بیخیال تعمیر این قدیمی بی کیفیت بشین. (فقط شکل محافظه. در واقع صرفا یک تایمر تاخیریه و از محافظت در برابر ولتاژ بالا و پایین خبری نیست! ال ای دی زرد رنگ هم تزئینیه و به همراه قرمز روشن میشه!)

پیوست‌ها

• 277 کیلوبایت بازدیدها: 55
  • 338.1 کیلوبایت بازدیدها: 56
آخرین ویرایش:

aryamon

VIP+ افتخاری
کاربر
2012-10-25
1,630
3,473
به نظر بنده استفاده از برد اماده توی بازار هستش قیمتش45 تومنه دردسرشم کمتره کلا وقت تلف کردن هستش تعمیرات این رقم دستگاه ها

بالا