آی پی امداد
abtahi
آریا الکترونیک mehrinfo تکشو

آموزشی: مایکروویو چیست ؟

amolpana

مدیر بخش تخصصی LED و LCD
مدیر تالار
2010-10-26
2,016
13,711
(تبرستان) آمل

[FONT=&quot]مايكروويوچيست؟[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot][/FONT]



[FONT=&quot] مایکروویو یا ميکروويو ، [hide]از ترکيب دو واژه مايکرو يا ميکرو([/FONT][/hide][hide][FONT=&quot]MICRO[/FONT][FONT=&quot])، به معني کوچک و ويو ([/FONT][FONT=&quot]WAVE[/FONT][FONT=&quot])،به معني موج تشکيل شده است و به معناي امواج با طول موج کوتاه و تعداد نوسانات (فرکانس) بسيار بالا مي باشد. مايكروويو نوعي از امواج الكترومغناطيسي است، در واقع امواجي راديويي با فركانس بسيار بالا هستند. هر چه فركانس تشعشع بالاتر رود، طول موج آن کمترمي‌شود فرکانس چنين امواجي، بين300 مگاهرتز تا چند گيگاهرتز در ثانيه مي تواند باشد. برد چنين امواجي کوتاه بوده و در حد چند متر است، ولي ميزان نفوذ آن ها نسبتاً بالا است. هر چه فرکانس بيشتر باشد، شدت نفوذ بيشتر ولي برد امواج، کوتاه تر مي شود. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]

[FONT=&quot]اين امواج ممكن است در برخورد با يك ماده ، منعكس، منتشر يا جذب شود. مواد فلزي اين امواج را كاملاً منعكس مي‌كنند. اغلب مواد غيرفلزي مثل شيشه و پلاستيك امواج را از خود عبور مي‌دهند و موادي كه جاري آب هستند مانند غذاها و حتي انسان، انرژي اين امواج را جذب مي‌كنند. اگر سرعت جذب انرژي يك ماده بيش از سرعت از دست دادن آن باشد، دماي آن ماده بالا مي‌رود.

[/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]امواج داراي طول موج کوتاه، هنگام برخورد به ماده، چنان موجب ارتعاش و تغيير قطب هاي منفي و مثبت موجود در آن مي شوند که اين جنبش بالاي ملکول ها موجب به هم خوردن شديد آن ها و ايجاد اصطکاک در ملکول ها و در نهايت سبب گرم شدن آن ماده[/hide] مي شود. [/FONT]
 

amolpana

مدیر بخش تخصصی LED و LCD
مدیر تالار
2010-10-26
2,016
13,711
(تبرستان) آمل
111.jpg
 

amolpana

مدیر بخش تخصصی LED و LCD
مدیر تالار
2010-10-26
2,016
13,711
(تبرستان) آمل
پخت غذا در مایکروویو مايكروويو در جامعه مدرن امروزي كاربردهاي بسياري دارد بطوريكه از ارسال سيگنالهاي تلويزيوني در سرتاسر دنيا تا پختن غذا در طي چند دقيقه را شامل مي شود كاربردهاي مايكروويو در صنايع غذايي شامل غيرفعال نمودن آنزيمهاي فاسدكننده در مواد غذايي، خشك كردن، پاستوريزاسيون و استريليزاسيون مي باشد. با آماري كه در سال 1990 گرفته شد بيشترين درصد استفاده از مايكروويو كشورهاي انگلستان و آمريكا و آلمان و ژاپن ميباشد و هم اكنون بيش از 85% منازل در كشورهاي پيشرفته صنعتي از مايكروويو استفاده مي كنند.
اجاق مايكروويو دستگاهي است كه با استفاده از امواج الكترومغناطيسي (امواج راديويي) پخت غذا را انجام مي دهد در اثر برخورد اين امواج به مولكولهاي آب موجود در ماده غذايي حرارت و گرما توليد مي شود.
در روشهاي پخت متداول حرارت از منبع حرارتي خارجي به ماده غذايي وارد مي شود ولي در پخت با مايكروويو حرارت در داخل خود ماده غذايي توليد مي گردد. در طبخ غذا با مايكروويو در مقايسه با ديگر روشهاي پخت به آب و روغن كمتري نياز است بنابراين پخت غذا با مايكروويو بخصوص براي افرادي كه تحت رژيم درماني هستند مناسب مي باشد. غذاي طبخ شده در [hide]فرمايكروويو خاصيت راديو اكتيويته ندارد.[/hide]
[hide][/hide]
[hide]
از ديگر مزاياي اين دستگاه مي توان به موارد ذيل اشاره نمود:

  • حفظ ويتامين ها و ساير مواد مفيد در غذا، گرم شدن شير و غذا توسط فرهاي مايكروويو اين مزيت را دارد كه به قند و پروتئين موجود آنها آسيب نمي رسد و همچنين ويتامين ها نيز كمتر از بين مي روند.
  • صرفه جويي در وقت و انرژي، اتلاف انرژي در فرهاي مايكروويو بسيار كمتر از فرهاي معمولي است.
  • ايمني و سهولت در پخت و پز، در زمان استفاده از فرهاي مايكروويو افزودن آب به مواد ضروري نمي باشد.
  • جلوگيري از پراكندگي بوي غذا
  • گرم كردن يكنواخت غذا
  • صرفه جويي در مصرف ظروف غذايي
  • انرژي پرتوهاي مايكروويو تنها توسط مواد غذايي تبديل به حرارت مي شود.
  • انرژي پرتوهاي مايكرووي
[/hide]
  • و تنها توسط مواد غذايي تبديل به حرارت مي شود.
  • غذاي طبخ شده در فرمايكروويو خاصيت راديو اكتيويته ندارد.
  • گرم شدن شير و غذا توسط فرهاي مايكروويو اين مزيت را دارد كه به قند و پروتئين موجود آنها آسيب نمي رسد و همچنين ويتامين ها نيز كمتر از بين مي روند.
  • مدت زمان طبخ غذا در فرهاي مايكروويو، كوتاه است.
  • در زمان استفاده از فرهاي مايكروويو افزودن آب به مواد ضروري نمي باشد.
  • اتلاف انرژي در فرهاي مايكروويو بسيار كمتر از فرهاي معمولي است.
 
آخرین ویرایش:

amolpana

مدیر بخش تخصصی LED و LCD
مدیر تالار
2010-10-26
2,016
13,711
(تبرستان) آمل
[FONT=&quot]بهتر است مواد غذايي حاوي نيترات و نيتريت نظير سوسيس و كالباس در اين اجاق‌ها طبخ شوند. چرا كه ميزان ماده سمي نيتروزآمين كه با پخت اين غذاها توليد مي‌شود، [/FONT][FONT=&quot]در این روش [/FONT][FONT=&quot]كمتر مي‌شود و به همين لحاظ وسيله مناسبي براي طبخ چنين غذاهايي است.

[/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]طبق بررسی های انجام شده در کشور کره، امکان ایجاد مواد[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]سمی از قبیل ان- نیتروزو- دی متیل آمین، هنگام پخت مواد غذایی دریایی در[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]روش بخارپز و میکروویو کمتر از سایر روش های پخت است. در سال 2000، مطالعه[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]انجام شده در سوییس بیانگر این مطلب بود که امکان اتلاف ویتامین های[/FONT][FONT=&quot] تیامین [/FONT][FONT=&quot]و[/FONT][FONT=&quot] ریبوفلاوین [/FONT][FONT=&quot]در روش سنتی جوشاندن لوبیا سبز، در مقایسه با استفاده از مایکروویو، بیشتر است. بنابراين، اگر سبزيجات حاوي اين ويتامين‌ها با استفاده از مايكروويو طبخ شوند، احتمال آسيب كمتر است. همچنين كيفيت پروتئين‌هاي موجود در برخي مواد غذايي در هنگام استفاده از مايكروويو حفظ مي‌شود كه به ‌دليل اكسيداسيون كمتر گوشت‌هاي پخته‌شده است. بنابراين مي‌توان گفت مايكروويو، در مقايسه با برخي روش‌هاي پخت سنتي، مناسب‌تر است. پخت و پز، دما و زمان بسيار حائز اهميت است و زمان تأثير زيادي بر ارزش ماده غذايي دارد. هرچه زمان پخت را افزايش دهيم، ويتامين‌ها و مواد مغذي بيشتر آسيب مي‌بينند و با كاهش اين زمان انتظار مي‌رود كه ويتامين‌ها آسيب كمتري ببينند. بنابراين چون در مايكروويو زمان پخت كوتاه‌تر است، ويتامين‌ها آسيب كمتري مي‌بينند و در مواد غذايي بيشتر حفظ مي‌شوند.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
 
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: aisam

amolpana

مدیر بخش تخصصی LED و LCD
مدیر تالار
2010-10-26
2,016
13,711
(تبرستان) آمل
[FONT=&quot]جالب است بدانيد بيشتر تاثير اين امواج بر روی مولكولهای آب بوده و كمتر بر مولكولهای چربی، قندو همچنين مولكولهای منجمد آب موثر هستند [/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot][/FONT] [FONT=&quot] [/FONT] [FONT=&quot]محفظه اجاق نيز مانع فرار پرتوها به محيط می گردد درب اجاق از شيشه (به منظور مشاهده آسان) با شبكه ای رسانا از پراكندگی امواج محفاظت می نمايد اين حفاظت ناشی از آن است كه اندازه سوراخ های شبكه محافظ بر روی درب اجاق بسيار كوچكتر از طول موج 12 سانتیمتری امواج مايكروويو هستند و امواج نمی توانند اين محفظه را ترك نمايند و به داخل منعكس می شوند اما نور چراغ با طول موجی بسيار كوتاهتر خواهد توانست از اين شبكه محافظ به راحتی عبور نمايد.[/FONT]
 

amolpana

مدیر بخش تخصصی LED و LCD
مدیر تالار
2010-10-26
2,016
13,711
(تبرستان) آمل
نكات ايمني در استفاده از فرهاي مايكروويو:

- فويل آلومينيوم نبايد با بدنه فر برخورد و يا خيلي نزديك باشد.
- ظروفي[hide] كه داراي درب محكم و بدون روزنه و يا ظروف داراي پوشش كاملا بسته را در فرهاي مايكروويو بكار نگيريد.[/hide][hide][/hide][hide][/hide][hide]
- درفرهاي مايكروويو از ظروف شيشه اي نشكن و يا كاغذ و پلاستيك مخصوص استفاده كنيد.
- كاغذ معمولي را در فر مايكروويو استفاده نكنيد.
- براي پختن و يا گرم كردن موادي كه داراي پوست مي باشند مثل گوجه فرنگي و سيب زميني و غيره روي پوست آنها چند سوراخ ايجاد نمائيد.
- هرگز تخم مرغ درسته را در فر قرار ندهيد.
- هرگز فر مايكروويو خالي را روشن نكنيد.
- هرگز قوطيهاي كنسرو و يا قوطي و شيشه ها[/hide]ي در بسته محتوي مواد غذايي را در فر قرار ندهيد، زيرا ممكن است منفجر شده و به افراد آسيب برساند.
- براي جلوگيري از خطرات ناشي از روشن شدن احتمالي فر خالي، مي توانيد هميشه يك ليوان آب داخل فر بگذاريد.
- از يك پريز برق به طور مشترك براي فر و دستگاههاي ديگر استفاده نكنيد.
- هرگز از سيم سيار يا سيم اضافي براي اتصال فر به برق استفاده نكنيد.
- قفل ايمني درب فر را دستكاري نكنيد.
- هرگز فر را با درب باز (و يا وقتي كه درب فر كاملاً بسته نمي شود) استفاده نكنيد.
- نشتي اشعه مايكروويو بايستي با دستگاههاي مخصوص اندازه گيري گردد، كه مقدار آن از حد استانداردهاي بين المللي بيشتر نباشد.
- پوشش هاي پلاستيكي معمولي و يا ظروف پلاستيكي معمولي را در فرهاي مايكروويو استفاده نكنيد.
 
آخرین ویرایش:

amolpana

مدیر بخش تخصصی LED و LCD
مدیر تالار
2010-10-26
2,016
13,711
(تبرستان) آمل
محدوديتهاي استفاده از فرهاي مايكروويو در طبخ غذا چيست؟

- مواد غذايي كه قرار است زمان زيادي نگهداري شود بهتر است با فرهاي مايكروويو طبخ نشود.
- گاهي غذا در فرهاي مايكروويو همگن و يكدست پخته نمي شود و در نتيجه ممكن است برخي نقاط از مواد غذايي سرد يا نيمه پخت باقي[hide] بماند. لذا براي پخت همگن، اغلب لازم است غذا [/hide][hide][/hide][hide]را برگردانيد و يا بهم بزنيد. - حتي الامكان غذا را در ظروف درب دار طبخ نمائيد.
- درب ظروف بايستي طوري باشد كه بخار به آرامي از آن خارج شود.
- اگر روي ظروف را با پوشش مخصوص مي پوشانيد بايستي پوشش را سوراخ نموده تا امكان خروج بخار وجود داشته باشد.
- هر چند وقت يكبار غذا را بهم زده و يا آن را زير و رو كنيد.
- قطعه هاي گوشت را با توان 100% طبخ ننمائيد. بهتر است اين قطعات با توان 50% و در زمان طولاني تر طبخ شوند.
- مرغ و ماكيان درسته را در فرهاي مايكروويو طبخ ننمائيد.
- آب، ممكن است در فر مايكروويو به جوش[/hide] نيايد ولي دماي آن بسيار بالاست و در صورتيكه به سرعت از فر خارج شود با يك تكان كوچك سررفته و به دست و صورت پاشيده مي شود.
- در صورتيكه آب در فر مايكروويو كاملاً داغ شود، بلافاصله پس از خروج، قهوه يا شكر به آن اضافه نكنيد زيرا آب سر مي رود كه در اين صورت ممكن است به شما آسيب برساند.
- براي داغ كردن آب و مايعات به توصيه هاي ارائه شده دركتاب راهنماي فر توجه نمائيد.
- هرگز غذاي نيمه پخته توسط فر مايكروويو از پوشش (لفافه) كه هنگام انجماد روي آن بوده است خارج نكنيد.
- بعد از يخ زدائي بلافاصله غذا را طبخ نمائيد.
- از انجماد و يا نگهداري مواد يخ زدائي شده براي استفاده بعدي خودداري نمائيد.
- غذاهاي فوري (مانند سوسيس) حتماً تا زمانيكه از آنها بخار خارج شود گرم نمائيد.
- غذاهاي فوري (مانند سوسيس) را قبل از گذاشتن در فر مايكروويو، توسط چنگال چند سوراخ در آنها ايجاد نمائيد.
- قبل از مصرف غذاي گرم شده در فر مايكروويو حداقل 30 ثانيه صبر كنيد.
برگردانيد و يا بهم بزنيد.
 
آخرین ویرایش:

amolpana

مدیر بخش تخصصی LED و LCD
مدیر تالار
2010-10-26
2,016
13,711
(تبرستان) آمل
اجاق مایکروویو برای تبدیل شدن به آنچه اکنون میبینیم، راه درازی را طی کرده است.اولین مدلهای اجاق مایکروویو، تنها برای باز کردن یخ مواد غذایی فریز شده و تهیه پاپ کورن مورد استفاده قرار میگرفتند. همراه با پیشرفت تکنولوژی، این اجاقها اکنون به وسیله ای برای تهیه هرنوع غذا، کیک، کباب و حتی برشته کردن تبدیل شده اند.

اجاق مایکروویو با داشت[hide]ن این تواناییهای جدید در بعضی منازل و رستورانهای غذای فوری، جایگزین اجاقهای برقی و گازی شده است و روز به روز بر تعداد علاقمندان آن افزوده میشود. اما این وسیله در کنار پیشرفت روزافزون فنی و محبوبیت یافتن میان مصرف کنندگان، برای عده نسبتاً زیادی منشاء نگرانی فراوان شده است. افراد زیادی اعتقاد دارند که خطر اجاق مایکروویو به قدری زیاد است که نباید در میان وسایل معمولی آشپزخانه جایی داشته باشد.آنها تعدادی از این خطرات را به عملکرد خاص این دستگاه برای پختن یا گرم کردن غذا مربوط میدانند.

استفاده از انرژی مایکروویو یا ریزموج به عنوان یک روش پخت و پز، موجب بروز نگرانیهایی در بسیاری از مصرف کنندگان بود.حتی زمان کوتاه پخته شدن غذاها در آن نیز دلیل دیگری بود که عده ای تصور کنند غذا خوب نپخته است. عده ای تصور میکنند که مدت کوتاه پخت احتمال باقی ماندن عوامل بیماریزا در غذا را افزایش میدهد، زیرا باکتریها در این مدت کوتاه از بین نمیروند.

مورد نگران کننده دیگر، قرار گرفتن در معرض انرژی مایکروویو است که عده ای آن را بسیار خطرناک میدانند. همچنین افرادی به کار بردن ظروف و درپوشهای پلاستیکی در این اجاق[/hide]ها را نادرست میدانند و عقیده دارند که این مواد در اثر حرارت به داخل غذا نفوذ کرده و آنرا آغشته به مواد سمی میکند.

اما نکته مهم این است که علی رغم این نگرانیها، اجاق مایکروویو مانند هر وسیله دیگری که نادرست استفاده شود، میتواند خطرناک باشد و برعکس، در صورت رعایت نکات ایمنی، هیچ خطری نداشته باشد.ظروف پلاستیکی مخصوص این اجاقها نیز، موجب بروز مشکل نخواهند شد، اما نباید هرنوع ظرف پلاستیکی را هم در مایکروویو قرار داد.
 
آخرین ویرایش:
بالا