آی پی امداد
abtahi

مشکل: جوش نزدن دستگاه جوش اینورتر صبا مدل R-INV 200

farzad.

VIP+ افتخاری
کاربر
2007-06-29
1,474
5,532
با سلام
دستگاه جوش اینورتر صبا مدل R-INV 200 در حال جوش کاری بود که از ارتفاع افتاد.بعد از باز کردن دستگاه اولین چیزی که متوجه شدم شکسته شدن پایه و جدا شدن چاپر از برد بود.پایه های چاپر رو ترمیم کردم و به برد لحیم کردم به برق مستقیم زدم دیدم کار نمیکنه.بررسی کردم متوجه شدم که igbt به شماره 40n60 سوخته همه رو عوض کردم و دوباره مستقیم زدم به برق که یکی یا دوتا از igbt ها ترکید دوباره عوض کردم و مقاومت سری با اون که 4.7 اهم 1 درصد بود هم سوخته بود که به جاش 4.7 اهم 5 درصد گذاشتم.اینبار با لامپ تست 100 وات زدم به برق ولی دستگاه روشن میشه و لامپ یک لحظه پر نور میشه و در همون لحظه که لامپ پر نور میشه دستگاه خاموش میشه و دوباره روشن میشه همین سیکل ادامه پیدا میکنه ولی گاهی اوقات خوب میشه و روشن و خاموش نمیشه ولی همون موقع که مشکل روشن و خاموش نداره وقتی مستقیم به برق میزنم جوش نمیده و ترمینال خروجی هیچ ولتاژی نداره.ممنون میشم راهنمایی فرمایید.

photo_2017-09-07_22-21-09.jpgphoto_2017-09-07_22-21-33.jpgphoto_2017-09-07_22-21-54.jpg

mehran76gh

VIP+ افتخاری
کاربر
2016-06-17
1,561
7,129
IRANTK
سلام داداش فرزاد عزیز
تا به حال با همچین مشکلی روبه رو نشدم.
اما با چند آزمون و خطا و راهنمایی میتونم کمکت کنم که مشکل رو بیدا کنی.
بس اقدامات زیر را انجام بده :
[
hide/]
۱:ابتدا برد بایین (
تولید کننده ولتاژ ۳۰۰ولت DC) رو کلا از مدار خارج کن و تمام سوکت هایی که از برد بالا به برد بایین متصل شده را جدا کن.(اگر مقدور هست عکسی از برد بایین برام بفرست).
۲:بعد از جدا کردن برد بایین ==>یک بل دیود آمبر بالا مثلا ۱۰ تا ۳۵ آمبری و یک خازن ۴۵۰ ولت ۶۸۰ میکرو تهیه کن/سبس خازن را ۲ سر خروجی دیود بل قرار بده

۳:خروجی خازن رو به سوکتی که ۶ سیم دارد (
۳ تا قرمز/۳ تا مشکی)با رعایت قطب متصل کن! سبس به برق ۱۱۰ ولت (منظور لامب سری هست) بزن .

و بعد ببین دستگاه به چه صورتی روشن میشود .

1:آیا دستگاه مانند سری قبل خاموش روشن میشود؟
2:آیا لامب بر نور میشود و قطع میکند؟

اگر جواب ۲ سوال بالا خیر بود اقدامات زیر را جواب بده:

1:ولتاژ سوکت تغذیه رله های برد بایین چند ولته؟ آیا ولتاژ ثبات داره یا نه؟
2:ولتاژ خروجی برد اصلی(مین)به برد وسط ؟
3:ولتاژ خروجی انبر [hide]

اقدامات بالا رو انجام و اعلام نتیجه کن.
[/hide]
[hide][/hide]
[hide][/hide]

farzad.

VIP+ افتخاری
کاربر
2007-06-29
1,474
5,532
با سلام وتشکر از آقا مهران
قبل از انجام تست هایی که آقا مهران فرمودند igbt ها رو تست کردم با وجود این که همه رو عوض کرده بودم ولی یکی از igbt ها پایه اش شورت بود و اون رو عوض کردم با لامپ تست زدم به برق دیدم دیگه روشن خاموش نمیشه و ترمینال خروجی 20 ولت داره و زدم به برق مستقیم روشن شد و ولتاژ ترمینال خروجی 80 ولت شد ولوم آمپر رو گذاشتم روی 20 آمپر یه خال جوش زدم خوب بود ولی خال جوش دوم رو که زدم دیدم یکی دیگه از igbt ها ترکید!!!البته چون داشتم تست میکردم igbt ها رو به هیت سینگ پیچ نکرده بودم ولی همون لحظه که به igbt ها دست زدم داغ نبودند فقط یه مقدار کمی گرم بودند.الان باید دوباره igbt رو عوض کنم حالا علت سوختنش چیه؟

farzad.

VIP+ افتخاری
کاربر
2007-06-29
1,474
5,532
دوستان لطفا راهنمایی فرمایید چند تا دیگه از igbt ها سوخته اگه نیاز به نمونه گیری شکل موج گیت هست لطفا بفرمایید شکل موج باید چه گونه باشه و این که در چه لحظه ایی باید شکل موج رو نمونه برداری کرد؟منظورم اینه که در زمانی جوشکاری باید نمونه برداری کرد؟اگه در زمان جوشکاری باشه که باید دوباره igbt رو عوض کنم و دوباره میسوزه!!!

farzad.

VIP+ افتخاری
کاربر
2007-06-29
1,474
5,532
با سلام
با راهنمایی جناب
mehran76gh مشکل حل شد

[hide]ایراد اصلی از نوع IGBT بود که میبایست با پسوند UFD یا SFD باشه البته برای اطمینان چاپر تحریک که جداشده بود و پایه هاش رو تعمیر کرده بودم و مجدد نصب کرده بودم تعویض کردم[/hide][hide][/hide][hide][/hide][hide]

[/hide]

بالا