آی پی امداد
abtahi

تغییر ترانس ۲۲۰ به ۱۱۰

محیاجان

کاربر
2019-12-11
445
1,007
زاهدان
سلام خدمت اساتید بزرگوار

بنده ترانسی با مشخصات ۲۲۰ به ۱۱۰ ولت ۱۰۰ وات دارم
چون اندازه ترانس نسبتاً خوبه می‌خوام ترانس رو به ۲۲۰ به ۲۴ ولت تغییر بدم
سیم های بالایی رو باز کردم ۴۹۲ دور با سیم نمره ۴۰ پیچیده شده و مشترک گرفتن بودن و در ادامه سیم نازک‌تر بنظرم ۲۵/ پیچیده شده

سه تا سوال
۱- باید برای اولیه۴۹۲ دور همون سیم ۲۵/ اضافه بپیچم و سیم ۴۰/ حذف کنم ؟

۲- اگر بجای ۴۹۲ دور مثلاً ۵۵۰ یا ۶۰۰ دور بپیچم آیا مشکلی پیش میاد( بر فرضی که تو هسته E جا بشه)

۳- برای ثانویه برای جریان ۵ آمپر سیم نمره ۵۰ خوبه یا ضخیم تر باشه؟
سپاس

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,030
106,766
با سلام :
عزیزم توجه کنید به نظر میرسد بنا به تشریح شما این ترانس به اصطلاح (ترانسفرمر) هستش یعنی شما روی ترانس فقط یک سیم پیچ دارین که از نقطه شروع (نوک اولیه یا سر سیم ابتدایی و شروع ) تا انتها که اخرین نوک سیم هست فقط برای 230 ولت پیچیده شده با سرهای وسطی برای 115 ولت و...... لذا با باز کردن این 492 دور ترانس شما به ورودی برق 115 ولت تبدیل خواهد شد (به برق 230 ولت نمی تونید بزنید که می سوزه ) اما اگر غیر از این هست توضیح بیشتری و با دقت و حتی الامکان با شکل بزارید (ابتدا کلا چند سر سیم در ترانس داشتین ؟؟ )تا بیشتر در خدمتون باشیم .
در ضمن خیلی مهم هست اگر ابعاد هسته را به میلیمتر و دقیق اندازه بگیرید و درج کنید که کار ما را جهت راهنمایی دقیق کمک میکردین.
و بالاخره اگر 492 دور و حتما برای 220 ولت هستش در این صورت دور بر ولت شما 2.24 میباشد که برای 24 ولت 54 دور کافی خواهد بود .
برای 5 امپر حداقل باید سیم با قطر یک میلی به بالا استفاده کنید.
موفق باشید.

محیاجان

کاربر
2019-12-11
445
1,007
زاهدان
درود استاد
کاملا درست فرمودید در واقع این ترانس فقط یه سیم پیچ اولیه با دو سایز سیم که روی هم پیچیده شده
سیم زیرین سایز ۲۵/ و سیم بالایی سایز ۴۰/

سیم بالای و ضخیم تر ۴۹۲ دور است
سیم زیرین که نازکتره بنظرم ۴۹۲ دور باشه (باز نکردم ) که جمعش تقریبا هزار دور باشه
و از سر های وسطی ۱۱۰ ولت گرفتن

قسمت داخلی هسته ۳/۵ در ۳ سانتیمتر هست

پیوست‌ها

• 201.7 کیلوبایت بازدیدها: 0
  • 233.7 کیلوبایت بازدیدها: 0
بالا