آی پی امداد
abtahi
آریا الکترونیک Amiric تکشو

سوال: بهترنی دوربین تحت شبکه

دوربین

کاربر
2016-10-08
1
0
سلام به همه دوستان
به نظر شما اگر چند دوربین تحت شبکه بدون توجه به برند را بخواهیم با هم مقایسه کنیم چه پارامترهایی حائز اهمیت است یعنی چگونه تشخیص دهیم از چند دوبین 2 مگاپیکسل کدام بهتر است ؟؟؟
 
آخرین ویرایش:

nekooee

Senior Technical Supervisor
مدیرکل
معاونت انجمن
2007-09-21
6,774
29,831
ایران
سلام
فاکتورهایی که بر کیفیت تصویر نهایی تاثیر دارند عبارتند از: لنز، سنسور تصویر، پردازنده تصویر(که همه امکانات از قبیل WDR، DNRو ... در این قسمت قرار دارند) و سیستم فشرده سازی.
attachment.php




مطلب زیر رو از سایت gms-co براتون نقل قول می کنم:
لنز
ممکن است بارها دیده باشید که در بازار لنزهای مگاپیکسلی وجود دارد و عرضه می شود. معنای لنز مگاپیکسلی چیست؟

هر لنزی یک رزولوشن اپتیکال دارد که به این معناست که دقت لنز در رساندن شعاع های نور و قرار دادن صحیح آن ها روی سنسور تصویر چقدر است.
به تصاویر زیر نگاه کنید. فرض کنیم یه درخت در مقابل دوربین قرار دارد. ببینیم چگونه یک نقطه از تصویر درخت به سنسور تصویر می رسد. همه شعاع های نور که از یک نقطه شیء منتشر می شوند باید به روی یک نقطه بر روی سنسور تصویر قرار بگیرند. با وجود یک لنز با کیفیت بالا تمامی شعاع های نور که از یک نقطه شیء منتشر می شوند بر روی یک پیکسل در سنسور تصویر قرار می گیرند و تصویر نهایی بدون مات شدن و یا اعوجاح خواهد بود.(مورد قبول)
اگر از لنز با کیفیت پایین تر استفاده کنیم چه اتفاقی می افتد؟ با اینکه شعاع های نور روی یک نقطه قرار نمی گیرند اما به دلیل اینکه اندازه پیکسل ها بزرگ است باز هم همه شعاع های نور روی یک پیکسل قرار می گیرند.(مورد قبول)
زمانی که از سنسور تصویر با مگاپیکسل پایین استفاده می کنید رزولوشن لنز چندان اهمیتی ندارد چرا که اندازه پیکسل ها بزرگ است. اما زمانی که از یک سنسور تصویر با رزولوشن بالا استفاده می کنید و لنز توانایی قرار دادن شعاع های نور روی یک نقطه کوچک را نداشته باشد، شعاع های نور روی پیکسل های مختلفی از سنسور تصویر قرار می گیرند، از آنجایی که در این مورد پیکسل ها تعداد زیادی دارند و در کنار هم قرار گرفته اند شعاع های نور یک پیکسل وارد پیکسل کناری می شود، بنابراین هر پیکسل علاوه بر شعاع نور مربوط به خود، شعاع های نوری را دریافت می کند که متعلق به پیکسل های کناری است. چنین حالتی موجب ایجاد نویز در تصویر می شود. (مورد قبول نیست)
بسیاری از تولیدکنندگان دوربین مداربسته در حال حاضر بر روی دوربین های چند مگاپیکسلی خود لنزهای با رزولوشن پایین قرار می دهند که برای آن ها طراحی نشده است.
بهترین روش برای استفاده از سنسورهای با رزولوشن بالا، استفاده از لنز مناسب آن هاست که رزولوشن خوبی داشته باشند. تولیدکنندگان لنز دوربین های مدار بسته، محصولات خود را با اعلام این که بیشترین رزولوشنی که می توانند پشتیبانی کنند چیست ارائه می دهند.

attachment.php


ممکن است متوجه شده باشید که بسیاری از تولیدکنندگان دوربین تحت شبکه اشاره ای به این نمی کنند که در مقابل سنسور 5 مگاپیکسل از لنز 1 مگاپیکسل استفاده می کنند.
سنسور تصویر
در نبود خلاقیت و نوآوری بسیاری از تولیدکنندگان دوربین مداربسته امروزه برای ارتقای محصولات خود تنها از سنسورهای تصویر با رزولوشن بالا استفاده می کنند. رزولوشن استاندارد دوربین های تحت شبکه در این سال ها افزایش یافته و در حال حاضر دوربین های پایین تر از 2 مگاپیکسل معمول نیستند. دوربین های تحت شبکه بالاتز از 2 مگاپیکسل بسیار حساس و آسیب پذیر هستند، کوچکترین ضعف آن ها می تواند لنز باشد، پردازنده و فشرده ساز می تواند آسیب های بیشتری به تصویر نهایی بزنند.
بسیار مهم است که بدانیم هر چه رزولوشن سنسور تصویر افزایش می یابد اندازه فیزیکی پیکسل های روی سنسور کاهش پیدا می کند. بنابراین اندازه فیزیکی سنسور تصویر آنچنان تغییری نمی کند. در چنین حالتی فوتون یا شعاع های نور کمتری وارد هر پیکسل می شوند. بنابراین هر پیکسل آسیب پزیر می شود و ممکن است اطلاعات تصویر از دست برود.
برای غلبه بر این مشکل، بعضی از تولیدکنندگان به ویژه کمپانی سونی که تولیدکننده سنسور تصویر است، از تکنولوژی Backside Illumination استفاده می کنند که باعث می شود از تمامی سطح یک پیکسل به طور کامل استفاده مفید شود. این امر باعث می شود که هر پیکسل توانایی دریافت اطلاعات بیشتری را داشته باشد.

پردازنده سیگنال تصویر
فرض کنیم که یک دوربین تحت شبکه از لنز مناسب و سنسور تصویر با رزولوشن بالا استفاده می کند، مرحله حساس بعد در تولید تصویر با کیفیت نهایی پردازنده تصویر خواهد بود. پردازنده به عنوان مغز دوربین مداربسته عمل می کند که وظیفه آن تولید بهترین تصویر ممکن بدون در نظر گرفتن شرایط نور ورودی است.
این مغز می تواند ابزارهای متعددی را که روی کیفیت تصویر تاثیر دارند کنترل کند. مواردی مانند اندازه شاتر، سرعت شاتر، gain control، white balance، فوکــوس، دید در شب، شفافیت تصویر، WDR، DNR و بسیاری دیگر. گرچه برخی ازین موارد می توانند به صورت جداگانه روی دوربین مداربسته نصب شوند اما یک پردازنده قوی می تواند تمامی آن ها را به صورت یکجا کنترل کرده و حتی بر اساس صحنه مقابل لنز آن ها را به صورت اتوماتیک تنظیم کند.

همانطور که پردازش تصاویر با رزولوشن پایین کار بسیار ساده ای است، تصاویر رزولوشن بالا توان زیادی را از دستگاه می گیرد و نیاز به فرمول ها و محاسبات پیچیده ای دارد تا تصویر نهایی برای استفاده مناسب باشد، مخصوصا زمانی که شرایط نور محیط در حال تغییر باشد.
بیشتر پردازنده هایی که برای دوربین های مداربسته 1 مگاپیکسل طراحی شده اند، برای رزولوشن های بالاتر مناسب نیستند. استفاده از سنسورهای 3 مگاپیکسل و بالاتر نیاز به استفاده از نوع دیگری از تکنولوژی در طراحی پردازنده های تصویر دارد. تولیدکنندگانی که همچنان از پردازنده های قبلی برای دوربین های تحت شبکه خود استفاده می کنند به ناچار دوربین های مداربسته ای را به بازار عرضه می کنند که آن چنان ارتقایی در کیفیت تصویر ندارند.
مثال ساده زیر می تواند ضعف پردازنده های قدیمی را به خوبی نشان دهد:
هرچه رزولوشن تصویر بیشتر باشد، فوکــوس کردن لنز سخت تر خواهد بود. حتی اگر از لنز مناسب با رزولوشن بالا استفاده شود، پیکسل های روی برد سنسور تصویر انقدر کوچک هستند که با کوچکترین چرخشی در حلقه فوکــوس دوربین، تغییر زیادی در تصویر نهایی ایجاد خواهد شد. تنظیم فوکــوس در یک دوربین تحت شبکه 1.3 مگاپیکسل حدود 5 تا 10 ثانیه زمان می برد، اما برای دوربین های رزولوشن بالاتر ممکن است حتی 5 دقیقه زمان نیاز برای این کار نیاز باشد.
راه حل این موضوع استفاده از لنزهای autofocus به همراه پردازنده تصویر مناسب است که توانایی محاسبه و انجام دقیق فوکــوس را داشته باشد. بسیاری از پردازنده های تصویر موجود در بازار چنین دقت بالایی ندارند و باید دوباره از نو طراحی شوند.
به طور مثال پردازنده تصویری که کمپانی اکتی در محصولات اخیر خود استفاده کرده است، امکان تولید دوربین ها زوم دار با لنز autofocus را حتی در نور بسیار پایین دارد که تا مدت ها مشکلی حل ناشدنی در صنعت دوربین مداربسته بود.
مثال دیگر استفاده از ابزارهای مختلف برای ارتقای کیفیت تصویر در شرایط نور مختلف است. بر اساس اینکه چه زمانی از شبانه روز باشد، ممکن است نیاز به استفاده از DNR یا همان حذف نویز باشد پیش از اینکه از فیلتـــرهای دیگر استفاده شود، و یا اینکه مراحل همین فرآیند از آخر به اول انجام شود. در مورد پردازنده های تصویر قدیمی، جابجا کردن این مراحل امکان پذیر نیست و همین موضوع باعث می شود که در شرایط نوری مختلف دوربین تحت شبکه یک فرآیند خاص و از پیش تعیین شده را انجام دهد و نتواند بهترین حالت ممکن را با جابجا کردن مراحل ایجاد کند.



فشرده سازی
آخرین اما نه کم اهمیت ترین فاکتور در تعیین کیفیت تصویر فشرده سازی است. دوربین های چند مگاپیکسل مقدار زیادی دیتا تولید می کنند. وظیفه سنگین کاهش حجم دیتا تا اندازه ممکن بدون از دست دادن کیفیت تصویر به عهده چیپ فشرده سازی داخل دوربین مداربسته است. در حالی که دوربین های تحت شبکه 2 تا 6 مگاپیکسل به شکل مطلوبی قابلیت فشرده شدن را دارند، قبول اینکه دوربین های 10 مگاپیکسل و یا بیشتر را بتوان طوری فشرده کرد که هم روی پهنای باند های موجود و هم هارد دیسک های فعلی با هزینه مناسبی انتقال یابند، کار ساده ای نیست. بسیاری از چیپ های فشرده سازی به دلیل کمی سرعت پردازش فقط از فرمت MJPEG استفاده می کنند. و این بدین معنی است که زمانی که نیاز به فشرده سازی کامل و دقیق است، چیپ فشرده سازی قادر به دریافت تمامی فریم های تصویر نیست و به دلیل حجم بالای فرمت MJPEG به ندرت توانایی ذخیره تمامی فریم ها را برای فشرده کردن دارد. در این فرمت هر چه نیاز به فشرده کردن تصاویر بیشتر باشد، کیفیت تصویر نهایی افت می کند.
پیشرفت پرستاب تکنولوژی سنسورهای تصویر و تولید سنسورهای با رزولوشن بالاتر برای دوربین های مداربسته تحت شبکه نیاز به چیپ های فشرده ساز قوی تر و مجهز تر را بیشتر کرده است. تلاش شرکت های تولیدکننده دوربین مداربسته برای دستیابی به تکنولوژی های جدید در فشرده سازی کاملا گویای این حقیقت است.

وشی وجود دارد که به سادگی می تواند نمایانگر این فرآیند و کاری که لنز، سنسور، پردازنده و فشرده ساز انجام داده اند به شکل عددی باشد. این روش Television Lines یا به صورت مخفف TVL نام دارد که از روی تصویر نهایی اندازه گیری می شود. TVL از سال های سال پیش روش اندازه گیری کیفیت تصاویر دوربین های آنالوگ بوده است که برای دوربین های تحت شبکه نیز قابل استفاده است. TVL را به این شکل تعریف می کنند که تعداد خطوط متوالی سیاه و سفیدی است که می توان در یک تصویر از هم تفکیک کرد. 400TVL به این معناست که 200 خط مجزای سفید و 200 خط مجزای سیاه در طولی از عرض تصویر که به اندازه ارتفاع تصویر باشد قابل تفکیک کردن است.

attachment.php


به بیان دیگر TVL بیانگر رزولوشن صحیح افقی یک تصویر است، هر چه TVL بالاتر باشد کیفیت تصویر نهایی نیز بهتر است.
برگردیم به دو تصویری که در ابتدا دیدیم، با اینکه تصویر سمت چپ پیکسل های کمتری دارد، اما TVL آن بالاتر است. نتیجه ساده ای می توان گرفت این است که صرف نظر از تعداد پیکسل های یک تصویر، هر چه TVL بالاتر باشد، کیفیت تصویر نهایی بالاتر است.

------------------------ پایان نقل قول

خب همانطور که توضیح داده شد شما از طریق TVL می تونید کیفیت واقعی دوربین رو بدست بیاورید.
در اکثر دوربین های آنالوگ جدید، TVL بین 420 تا 700 متغیر است. اگر چه 420TVL پایین ترین محسوب می شود، سیستم های امنیت تصویری وجود دارد که لازم است فقط یک فاصله ی کوتاه پوشش داده شود و در اینگونه موارد دوربین های 420TVL خوب کار می کنند. دوربین های600TVL به بالا، تصاویر دقیق تر و کنتراست بالایی دارند. اگر نیاز به تصویر صاف و دقیق دارید، دوربین های بالای 600TVL را انتخاب کنید هر چند فاکتور های مهم دیگری مانند میزان لوکس، WDR و ... در تصویر دریافتی از دوربین تاثیر گذار هستند.

اگر روی خود دوربین TVL رو نوشته باشه که هیچ در غیر اینصورت نمیدونم در واقع چجوری میشه بدستش آورد ولی می تونم براتون تحقیق کنم.
مسئله دیگری که هست کیفیت تولید قطعات و مرغوبیت ان هم هست که در طول عمر دستگاه تأثیر داره.

من به صورت تجربی دوربین های هایک ویژن رو میدونم که دوربین های خوبی هستند :)
 

پیوست‌ها

  • 11.4 کیلوبایت بازدیدها: 147
  • 38.7 کیلوبایت بازدیدها: 128
  • 5 کیلوبایت بازدیدها: 124
بالا