آی پی امداد
abtahi
آریا الکترونیک Amiric تکشو

در انجمن تعمیرکاران عزادار یکی از اعضای بسیار خوب خود هستیم، جناب استاد کمالی با نام کاربری غزال از مدیران بسیار با تجربه و فعال انجمن بودند و متأسفانه ایشان را از دست دادیم. برای خانواده ایشان آرزوی صبر می‌کنیم. روحشون شاد و یادشون گرامی

تبديل پاور كامپيوتر به منبع تغذيه متغير ازمايشگاهي

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10/099
79/828
درود من هر تایپک رو کامل میخونم
و هر جایی اسم شماس از خوندنش لذت میبرم واقعا زیبا محکم و هوشمندانه پاسخگو هستید و بابتش واقعا ممنونیم خدا اجرتون بده که غیر از الکترونیک مهارک بیانی از شما یادگرفتم محکم و استوار کلماتو انتخاب کردن ..جوری پاسخ رو مینویسید که طرف تو لغت نامه هم نتونه پیدا کنه جواب
درود

نظر لطف شماست
لطف عالی مزید و عزت زیاد

سپاس
 

daniyal18

کاربر vip
کاربر
2022-11-26
369
190
29
Yazd
ساده ترين پيشنهاد از تجربيات بنده در atx


با سلام :
دوست عزيز برفي جان اولش فكر كردم مطالب مهمي بايد در ديتا شيت ايسي TL494 داشته باشه ولي بعد از ترجمه ديدم مطلب به ان صورت مهمي نداره غير از دو نكته مهم كه همين جا اشاره ميكنم :{صرف نظر از پين هاي اوسيلاتور و فيدبك و كنترل PMW و...... }يعني قسمتي كه به درد شما خواهد خورد :
پايه يك اين ايسي مربوط به تعيين ولتاژ خروجي در ATX ها ميباشد كه از طريق يك تقسيم مقاومتي ثابت استفاده شده و شما ميتونيد به راحتي و بدون تغيير در اصل مدار به اين صورت كه از خروجي ولتاژ +12 توسط يك مقاومت يك كيلويي به يك سر پتانسيومتر 50 كيلويي وصل كنيد و سر وسط پتانسيومتر را با يك مقاومت 4.7 كيلويي به پين شماره يك اين ايسي و سر ديگر پتانسيومتر را با 22 الي 27 كيلو اهم به شاسي وصل كنيد تا ولتاژ خروجي ها را از صفر تا حداكثر قابل كنترل كنيد .
پايه 16 ايسي هم در رابطه با كنترل جريان هست كه بازم مثل پين يك از تقسيم مقاومتي استفاده كرده { در اينجا ولتاژ كنترل در حد ميلي ولت ميباشد } كه باز باتوجه به جريان خروجي پاور و در كل نيازي به تغيير در اين قسمت ندارد تا پاور در حالت نرمال كار كند .
تجربه اي كه بنده خودم گرفتم اين است كه با تغييرات مثالي كه رفت روي پين يك ولتاژ خروجي را قابل كنترل كنيم وبراي ولتاژ هاي بالاتر با تغيير در سر بندي سيم پيچ چاپر { اين سيم پيچ ها از سيم هاي چهار لايه استفاده كرده كه با ازاد كردن دو سيم از سر بندي و سري كردن ان توسط ديود با ولتاژ +12 ولت خروجي ميتوان تا 48 ولت را گرفت و چون قطر همين سيم ها به اندازه كافي براي داشتن يك پاور تا حدود 5 امپر را كافيست نيازي به تغييرات اضافي ندارد فقط دقت كنيد كه فن پاور از خروجي 12 ولت استند باي ثابت گرفته شود .
و اين هم لينك منبع اصلي مطلب تغييرات ATX اگر به زبان خارجي ايتاليايي تسلطي داريد سري بزنيد .
بازم اگر موردي داشتين در خدمتم .
http://www.chirio.com/index.htm
با تشكر .
موفق باشيد .
درود استاد ممنون برای زحماتتون
ببخشی میخواستم اکه ممکنه در مورد پاور با شماره ایسی ۷۵۰۲ اگه امکانشه بگید چجور متغیر کنم یا شماره ایسی ۴۹۳۳
 

daniyal18

کاربر vip
کاربر
2022-11-26
369
190
29
Yazd
با سلام :
معمولا كاربراني هستند كه پاور كيس خود را ارتقا داده و atx قبلي بلا استفاده مانده ....
خب در اين تاپيك قصد دارم شما را با اسانترين وجه ممكن همراهي كنم تا منبع تغذيه بلا استفاده خود را به يك منبع تغذيه ازمايشگاهي و كارگاهي با خروجي هاي متغيير {از نظر امپراژ خروجي و هم چنين ولتاژ خروجي } تبديل كنيد .
قسمت اول :
با استفاده از يك پاور atx واتي 300 الي 500 واتي {كافيست كه از اي سي مشهور TL494 استفاده كند } يك منبع تغذيه جالب و قوي و اتوماتيك با خروجي كنترل شده از 0/15 امپرتا 16 امپر و از صفر الي 16 ولت را داشته باشيد .
فايل ضميمه و توضيحات لازم بطور كامل و واضح در متن موجود است دانلود فرماييد تا بعد .....
[hide]مشاهده فایل‌پیوست 16991مشاهده فایل‌پیوست 16992[/hide]
در ادامه
صفر الي 30 ولت :
با تشكر .
موفق باشيد .
درود استاد گرامی اول بابت زحماتتون سپاسگذارم اگه شماره ایسی های متفاوت باشد تغییر تو چه پایه هایی اعمال میشه ؟؟
 

daniyal18

کاربر vip
کاربر
2022-11-26
369
190
29
Yazd
سلام دوستان
من تونستم با نقشه ک گذاشته شده خروجی 1.2 تا 14 بگیرم ولی بیشتر از 14 محافظ مدار عمل می‌کرد و خاموش میشد با کمی تست و دستکاری در ای سی lm339 توانستم قسمت ک اجازه زیاد شده ولتاژ میشود را پیدا کنم و آن را از مدار حذف کردم حال من یک پاور دارم با ولتاژ 1.2 تا 29 ولت متغیر با محافظت اتصال کوتاه
با تغییر دادن lm339 قسمت محافظت در برابر اتصال کوتاه حذف نگردید ولی قسمت محافظت در برابر ولتاژ زیاد حذف گردید
درود ممکنه بگید چه تغیراتی دادید من همین شماره ایسی رو دارم
 
بالا