- 2008-10-22
- 72
- 74
همه کارهایی که فرمودید انجام شد آیا میتونه مشکل از IOباشه البته مادربرد روشن میشه رو دیباگر ارور b1با سلام به شما دوست عزیز
کارهایی رو که میگم شاید از نظر شما ابتدایی باشه اما چک کردن اونها الزامی هست
باید قدم به قدم پیش بری تا به نتیجه مطلوب برسی
1 - ابتدا از سلامت پاوری که استفاده می کنی مطمئن شو که ولتاژ های 3.3و5و12 و 5-و12- رو داشته باشه
2 - از یه بازر یا همون اسپیکر کوچیک که برای بوق سلامت و تست مادر برد هست استفاده کن من رو مادربردی که عکسشو گذاشتی ندیدم
3 - مادر برد رو بدون رم و هیچ قظعه اضافه دیگه ای مثل هارد و کارت گرافیک روشن کن و به صدای بوق هایی که از مادر برد شنیده میشه گوش کن هد سینگ CPUرو جداکن و ببین Cpu داغ می کنه یا نه اکه Cpu داغ نکرد عیب یا از Cpu هست یا Zif socket و حتما Zif socket رو چک کن پایه هاش به هم نچسبیده باشن
4- اگه بوق داشتی و مادر برد اعلام عدم وجود رم کرد و بعد از گذاشتن رم ماربرد بوقی نزد عیب میتونه از قطعات smd اطراف ماژول رم باسه مخصوصا آی سی ها و فت و ماسفت های smd اطراف ماژول رم
5 - اگه اصلا مادر برد بوق نزد اول خازنهای اطراف Cpu رو چک کن که نشتی نداشته باشن و بعد اطمینان از سلامت خازنها ،هدسینگ نورد چیپ و سات چیپ رو از روی اونها جدا کن از نظر ظاهری نباید داغی یا باد کردگی داشته باشند سیستم رو یه بار دیگه روشن کن برای مدت 5 ثانیه و دستت رو روی چیپ های یاد شده بزار اگه هر کدوم از چیپ ها بلا فاصله پس از روشن شدن مین اونقدر داغ شد که انگشتت سوخت اون چیپ سوخته اگه نه چیپ ها سالم هستن تو این مرحله همون طور که گفتم برای تست بدون هدسینگ چیپ ها نباید سیستم بیشتر از 5 ثانیه روشن باشه
6 - چک کن در سوکت های PS2 مادر برد پین شکسته ای نباشه که اگه باشه باعث سوختن چیپ IO می شه همچنین سوکت های Usb و پورت شبکه رو چک کن که خار های فلزی خارجی به داخل بر نگشته باشن و اتصال نباشن
7 - اگه کلا مادر برد استارت نمیشه با یه پنس برای مدت 10ثانیه روی سوکت ATX اتصال کوتاه سبز و مشکی رو برقرار کن اگه مادر برد روشن شد در صورتی که چیپ IO وین باند باشه خرابه و در صورتی که IO مدل ATI باشه نورد چیپ خرابه
8 - اسلات های PCI رو چگ کن برگشتگی خار یا اتصال کوتاه نداشته باشن و یا جسم خارجی داخل انها نباشه
9 - بایوس رو دوباره با یه فایل سالم حتما توسط دستگاه TNM پروگرام کن و از سالم بودن آی سی بایوس زمانی که اونو ایریس میکنی اطمینان حاصل کن بعضی ازمادر برد ها دو بایوس دارند یکی مستر و دیگری بکاپ حتما باید مستر بایوس رو پروگرام کنی و اگه اشتباه کردی در مرحله بعد باید هردو بایوس پروگرام بشن
10- اگه کارهایی که گفتم نتیجه نداد یقینا عیب از IO هست که باید عوض بشه